Cum scapi de petele de mâncare de pe haine. Trucul genial pe care trebuie să-l știi, îți va fi de mare ajutor

Așa se vor îndepărta foarte ușor petele

Scris de: Daoud Andra

07 Mar. 2023

Cum scapi de petele de mâncare de pe haine. Trucul genial pe care trebuie să-l știi, îți va fi de mare ajutor

Petele de mâncare de pe haine pot fi o adevărată provocare atunci când vine vorba despre spălatul rufelor. Detergentul obișnuit poate să nu fie eficient în cazul unor pete precum cele de grăsime, sos de roșii, vin, ciocolată, cafea și lista poate continua. Iată câteva trucuri la îndemână care te ajută să scapi de petele de mâncare de pe haine.

Ce să faci ca să scapi de petele de mâncare de pe haine rapid și eficient

Spălatul hainelor poate fi o provocare, atunci când există pete dificile. Alimentele și băuturile sunt cele care produc cele mai multe pete, mai ales atunci când vine vorba despre hainele copiilor. A spăla hainele la programul normal, cu un detergent obișnuit, poate să nu fie suficient pentru a îndepărta petele produse de anumite alimente. Există însă câteva trucuri care te ajută să scapi de petele dificile rapid.

Citește și: Ingredientul banal care curăță petele galbene de pe gulerele cămășilor albe. Trucul a devenit viral pe TikTok

În primul rând, pata trebuie curățată cât mai repede. Hainele se curăță mai ușor dacă încercăm să îndepărtăm imediat pata decât dacă le lăsăm așa zile întregi și pigmentul ajunge să intre în țesătură. Un truc eficient este să înmoi haina în apă minerală înainte de a o pune la mașina de spălat. Las-o așa o jumătate de oră, după care spal-o la mașină, la programul obșinuit.

Un alt truc la îndemână presupune să folosești sare și detergent de vase. Dacă ai pătat o haină cu grăsime sau cu ulei, presară imediat o cantitate generoasă de sare peste pată. Aceasta va absorbi uleiul și nu va rămâne în țesătură. După ce sarea a absorbit grăsimea, poți încerca să scoți pata cu ajutorul detergentului de vase. Pune o cantitate mică direct pe pată și spală haina cu apă călduță, în locul unde este murdară.

Citește și: Trucul care te scapă de petele de vin de pe canapea sau covoare. Ai nevoie de un ingredient banal, iată ce trebuie să faci de fapt

Cum scapi de petele de mâncare de pe haine
Petele de mâncare pot fi îndepărtate cu detergent de vase

Lămâia, oțetul și bicarbonatul de sodiu, eficiente împotriva petelor

În cazul hainelor albe și deschise la culoare, poți face o soluție naturală, din ingrediente pe care le ai deja în casă. Bicarbonatul de sodiu este un aliat de nădejde în gospodărie și poate fi utilizat în multe feluri, inclusiv pentru a scoate petele de pe haine.

Dacă pata nu este una dificilă, bicarbonatul poate fi dizolvat în puțină apă, până când se formează o pastă, și aplicat direct pe pată. Dacă este o pată dificilă, amestecă bicarbonatul cu zeamă de lămâie sau cu oțet. Combinația dintre acid și bază va crea o reacție chimică, iar soluția va curăța eficient pata.

Citește și: Trucul simplu care te scapă de petele de pe covor. Ce e bine să faci, dacă ai vărsat ceva

După ce amesteci bicarbonat cu oțet sau cu suc de lămâie, se formează o spumă, după care rămâne o pastă. Întinde pasta pe haina pătată și las-o să acționeze o jumătate de oră, după care freacă ușor cu un burete sau o cârpă moale.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Victoria Răileanu a ales nume pentru fiica ei încă din primele zile de sarcină
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *