Cum scapi de sughiț. 7 metode simple care îți pot fi de mare ajutor

Cum scapi de sughiț. 7 metode simple care îți pot fi de mare ajutor

Sughițul este o contracție bruscă a diafragmei, o acțiune involuntară care apare atunci când nervul vag este iritat. Unii experți consideră că sughițul este mai mult o reacție la tulburările digestive obișnuite. Astfel te invităm să citești și să descoperi câteva metode inovatoare de a opri acest reflex.

Cum te poți opri din sughițat

Există două principii de bază pe care se bazează remedierea sughițului. Primul dintre acestea implică captarea atenției nervului vag prin inducerea unei alte senzații, astfel încât acesta să transmită semnale către creier, semnale care indică apariția unei priorități mai mari, ceea ce determină oprirea sughițului.

În timp ce al doilea remediu se concentrează pe creșterea nivelului de dioxid de carbon din sânge, astfel încât organismul să devină mai preocupat de eliminarea acestui gaz, ceea ce contribuie la întreruperea acestei activități deranjante.

Citește și: De ce tresărim în somn și avem senzația de prăbușire. Specialiștii au explicat ce ascunde de fapt această stare

Cum scapi de sughiț

Ei bine, există mai multe  remedii și tehnici pe care le poți încerca pentru a opri sughițatul. Iată câteva dintre ele:

Mănâncă ceva dulce

Poți lua o lingură de miere sau de zahăr și să o păstrezi sub limba câteva secunde.

Pune-ți degetele în urechi

Cu această metodă de a te opri din sughițat ne vin în ajutor chiar medicii. Ei bine trebuie să apeși blând pe urechi cu două degete. Dacă te întrebi cum te poate ajuta asta, află că ramificațiile nervului vag ajung până la sistemul auditiv, iar acest lucru te oprește categoric din sughițat.

Trage-te de limba

Tot ce trebuie să faci este să scoți limba și să tragi ușor de ea câteva secunde. De asemenea, în cazul în care te privești în oglindă, este posibil că sughițatul să fie înlocuit cu o criză de ras.

Vezi și: Băutura pe care nu trebuie să o consumi după-amiaza sau seara, dacă vrei un somn odihnitor. Specialistul spune clar

Alte metode de a scăpa de sughiț

Ține-ți respirația

Sughițul poate să treacă și dacă închizi gura și te apuci cu o mâna de nas pentru a-ți ține respirația.

Respiră într-o pungă de hârtie

De asemenea, poți opta pentru această metodă, deoarece îți crește cantitatea de dioxid de carbon din sânge și poți scăpa de sughiț.

Mănâncă încet

Uneori avem tendința să mâncăm pe fugă, iar alimentele care nu sunt mestecate suficient pot determina apariția acestui reflex, deoarece înghițiți mai mult aer decât este cazul.

Te poate interesa și: Tehnica secretă folosită de femeile din Japonia pentru a scăpa de kilogramele în plus. Așa se mențin slabe mereu

Mănânci în exces

În plus, o altă cauza a sughițului este alimentația în exces. Specialiștii consideră că sughițul este o reacție prin care organismul îți atrage atenția că este momentul ideal să te oprești din mâncat pentru ca aparatul digestiv să proceseze hrana.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
De ce nu se mai implică Larisa Udilă în proiecte TV
10 2 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *