Cum scoți petele de roșii de pe haine. Metoda simplă și eficientă

Descoperă cele mai simple metode prin care poți curăța petele de roșii.
Cum scoți petele de roșii de pe haine. Metoda simplă și eficientă

Cum scoți petele de roșii de pe haine, într-un mod eficient. Indiferent dacă este vorba de o pată de ketchup, sos de roșii sau de o roșie proaspătă suculentă, poți curăța ușor urmele. Trebuie doar să urmezi câțiva pași simpli. Metoda simplă și eficientă o poți încerca chiar acasă, cu ajutorul unor ingrediente din bucătărie. Alege soluția cea mai potrivită pentru tine.

Cum scoți petele de roșii de pe haine

Ne-am propus să redăm mai jos o metodă simplă, care este la îndemâna tuturor, pentru a scoate petele de roșii de pe haine. Iată ce trebuie să faci!

Metoda 1: Folosește sare și bicarbonat de sodiu

Sarea și bicarbonatul de sodiu sunt două dintre ingredientele pe care aproape oricine le are la îndemână. Sigur le ai și tu în bucătărie, iar acum le poți utiliza nu doar în scop alimentar, ci și pentru a curăța petele neplăcute de pe haine. Aceste două ingrediente, cele mai comune dintre remediile casnice pot fi de mare ajutor.

Pentru a îndepărta niște pete inestetice de roșii ai nevoie de sare, bicarbonat de sodiu și apă. Amestecă sarea și bicarbonatul în părți egale într-un vas și adaugă apă pentru a forma o pastă. După aceea, aplică amestecul pe pată, freacă locul ușor câteva secunde, apoi spală haina ca de obicei.

Metoda 2: Detergent pentru vase, gheață și oțet

Un alt remediu de casă format din ingrediente comune necesită detergent de vase, oțet alb și gheață. Detergentul de vase curăță foarte bine petele grase, iar oțetul este util pentru aproape orice suprafață de curățare.

Înainte de a începe să cureți o pată de roșii care s-a uscat, clătește foarte bine zona murdară cu apă rece. Înainte de a adăuga detergent sau oțet, întoarce haina pe dos. Acest lucru va ajuta ca apa să pătrundă direct pe spatele petei, slăbindu-i intensitatea. Astfel va fi mai ușor de eliminat de pe articolele de îmbrăcăminte.

Amestecă detergentul de vase cu două linguri de oțet, toarnă ingredientele pe pată și freacă foarte bine locul cu un cub de gheață. Curăță locul ferm, dar nu aspru, deoarece scopul este să pătrunzi pata și să nu deteriorezi fibrele articolelor de îmbrăcăminte. După ce observi că pata este complet curățată, clătește foarte bine cu apă rece. De îndată ce ai clătit toate urmele de oțet și de detergent de vase, poți spăla hainele așa cum faci de obicei. Detergentul de vase este în general inamicul petelor de mâncare, de aceea trebuie să ofere cele mai bune rezultate, mai ales dacă este combinat și cu oțet.

Citește și cele 3 ingrediente banale care scot și cele mai vechi pete de pe haine. Le găsești în orice locuință, sunt de mare folos

 

10 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.