Cum se bea corect șampania. Detaliul pe care nu ți l-a spus nimeni până acum

Monica Tatoiu a dezvăluit secretul
Cum se bea corect șampania. Detaliul pe care nu ți l-a spus nimeni până acum

Șampania este una dintre cele mai apreciate băuturi alcoolice din lume. Ea este consumată mai ales în zilele de sărbătoare, dar tu știi cu adevărat cum să o bei? Ei bine, află că multe persoane procedează greșit. Recent, Monica Tatoiu a explicat cum se bea, de fapt, șampania. Iată detaliul pe care nu ți l-a spus nimeni până acum!

Monica Tatoiu explică cum se bea corect șampania

În zilele de sărbătoare, șampania este nelipsită de pe mesele românilor și nu numai. Această băutură cu bule este extrem de îndrăgită în întreaga lume, cu toate astea multe persoane nu știu cum să o consume corect.

Recent însă, cunoscuta femeie de afaceri Monica Tatoiu a explicat cum se bea, de fapt, șampania. Ea recunoaște că nu a știut dintotdeauna să consume corect celebra băutură, însă oamenii importanți pe care i-a avut în preajmă au învățat-o câteva reguli de bază pe care, la rândul său, dorește să le transmită mai departe.

„Nu beau până la fund șampania, ea nu se bea așa, decât dacă ești o fată crescută la vaci. Nu vă imaginați că eu am știut lucrurile astea. Și eu am venit din Banat la București, au râs de mine, dar eu, spre deosebire de mulți care se uită acum și o să fie enervați de tot ce am zis eu, eu am zis nu știu, învățați-mă.

Și cine credeți că m-a învățat? Dina Cocea, Camelia Dăscălescu. Țin minte, în 78 am venit în București, după ce am făcut mai multe prostii, adică m-am măritat și am divorțat după trei luni, și eram o nebună, o needucată, venită de le periferie.”, a spus afacerista în cadrul podcastului Fiță cu Adiță.

Citește și Monica Tatoiu, amenințată cu moartea de tatăl lui Vlad Pascu, tânărul care a provocat accidentul din 2 Mai: “Mă amenința, mă înjura. Cineva îi protejează”!

Monica Tatoiu
Monica Tatoiu

Cum se deschide corect șampania

Totodată, Monica Tatoiu a explicat și cum se deschide, corect, o sticlă de șampanie. Potrivit acesteia, totul trebuie să se întâmple foarte discret, fără a atrage atenția celor din jur.

”Acum te învăț și cum se deschide șampania. Nu se face „boom”. Deci când îl deschizi, ții dopul cu mâna. Asta se întâmplă la periferia societății (să sară dopul, n. red.).

Deci, vă rog eu, nu vă supărați pe mine! Când o servești, o servești câte puțin. Numai ăia care nu au suficientă șampanie îi dau drumul ca să facă spumă, ca să nu bea oamenii prea mult, mitocanii.

De ce paharul de șampanie are forma asta? Pentru că modul în care bulele se ridică, trebuie să se ridice pe verticală. Cel de vin roșu are acea formă, pentru că alcoolul trebuie să intre în relație cu atmosfera într-un anumit fel.

Așa cum atunci când mă exprim, trebuie să folosesc corect subiectul, predicatul, construcția frazei, băutul de vin este tot o formă de vocabular, pe care îl ai sau nu.

Eu i-am spus fiului meu când își alege iubita, cine va sta, trebuie să vadă cum știe să bea. Nu se ciocnesc paharele, se simulează, mie mi-au spart niște pahare”, a mai spus femeia de afaceri.

Citește și Planta superbă pe care o are Monica Tatoiu în grădina sa: “Este excelentă, alungă țânțarii”. Are acasă un adevărat colț de rai!

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
De ce nu se mai implică Larisa Udilă în proiecte TV
10 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *