Planta superbă pe care o are Monica Tatoiu în grădina sa: “Este excelentă, alungă țânțarii”. Are acasă un adevărat colț de rai

Planta pe care Monica Tatoiu o iubește cel mai mult.
Planta superbă pe care o are Monica Tatoiu în grădina sa: “Este excelentă, alungă țânțarii”. Are acasă un adevărat colț de rai

Monica Tatoiu este cunoscută ca fiind o iubitoare de plante și animale. Casa ei este plină de viețuitoare de tot felul, de la câini și pisic, până la păsări, pești, broaște țestoase și chiar o iguană. Femeia de afaceri și-a transformat locuința într-un adevărat colț de rai, cu o grădină luxuriantă, de unde nu lipsesc arborii și arbuștii de diferite specii și plantele de tot felul. Una dintre ele se remarcă în mod special. Pe lângă frumusețea și aroma deosebită pe care o împrăștie în jurul ei, este și un excelent repelent, care ține țânțarii la distanță.

Planta superbă pe care o are Monica Tatoiu în grădina sa

Monica Tatoiu este pasionată de grădinărit și îi place să își ocupe timpul liber cu activități în curtea casei sale. Este însă o persoană ocupată, iar programul încăracat nu îi permite întotdeauna să se îngrijească de grădina ei așa cum și-ar dori. De aceea, apelează din când în când la specialiști.

Citește și: Monica Tatoiu dezvăluie secretul căsniciei sale. Ea și soțul ei, Victor, sunt împreună de 39 de ani: “Eu sunt bastonul lui, el e bastonul meu” VIDEO EXCLUSIV

Este însă nemulțumită de majoritatea dintre ei, spunând că fac doar treabă de mântuială. Iar cei care își dau silința sunt foarte scumpi, afirmă vedeta.

”Munca cu pământul este minunată, dar dacă nu iubești pământul și iubești numai sticla (de băutură n.r.), nu o să fii un grădinar bun niciodată. Nu vă pot spune ce am pățit cu ăsta, nu găsesc… și atunci eu, cu Doina, cu Tatoiu, cu cine mai găsim și nici să tundă de iarba nu găsești, decât la niște prețuri, de zici că i-ai luat de la Luvru.”, a declarat Monica Tatoiu în cadrul unei emisiuni TV, potrivit stirilekanald.ro.

Femeia de afaceri are în grădina casei sale o plantă pe care o iubește foarte mult. Pe lângă frumusețea ei deosebită și mirosul îmbietor al florilor sale, aceasta are și un rol practic: ține țânțarii la distanță. Este vorba de lanatana, o plantă pe care Monica Tatoiu o recomandă tuturor.

”Ăsta e lantana, pe care vi-l recomand. Lantana este excelentă și este plantă perenă, alungă țânțarii.”

Citește și: De ce a divorțat Monica Tatoiu de primul soț: „Tata l-a găsit. Era cu amanta”. Recunoaște că s-a căsătorit cu el dintr-un pariu VIDEO EXCLUSIV

Câteva informații despre lantana

Lantana este o plantă exotică, originară din America de Sud și Africa. Cele mai cunoscute specii sunt Lantana camara (singura specie crescută în interior)/Lantana hybrida, Lantana montevidensis (ideală pentru coșurile suspendate).

Această plantă multicoloră aparține familiei Verbenacee, iar în lume există peste 150 de specii. Culorile florilor pot varia de la alb, galben, portocaliu, roz, roșii sau albastru deschis – mov. Pe parcursul ciclului de viață, inflorescențele își schimbă coloritul.

Lantana se dezvoltă bine în climate calde și iubește solul bine drenat. Acest arbust se folosește adesea în peisagistică, fiind excelent pentru decorarea grădinilor.

Planta este adesea folosită pentru a crea margini, garduri vii sau pentru umplerea spațiilor libere. Poți folosi acest arbust și ca plantă izolatoare și pentru a crea umbră sau pentru a proteja alte plante de soare și vânt.

Este o specie foarte apreciată de către fluturi și atrage ca un magnet păsările insectivore precum ciocârlia sau vrăbiile. De asemenea, are un efect repelent, așa că va ține departe țânțarii de locul în care este plantată.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Câte diplome are Ramona Olaru, de fapt
8 24 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *