Cum se comportă nora și soacra, Ioana Blaj și Ruxandra Ion, pe același platou de filmare. „Știm cum să ne raportăm una la alta în așa fel încât să ne simțim confortabil” VIDEO EXCLUSIV

Ioana Blaj: "Avem o relație foarte faină"

Nu mai este pentru nimeni un secret faptul că actrița Ioana Blaj a jucat de-a lungul timpului în seriale Tv produse de soacra ei, Ruxandra Ion, și partenerul de viață, Ducu Ion. Ceea ce toată lumea se întreabă însă este cum este atmosfera pe platourile de filmare, ținând cont de gradul de rudenie. Ioana Blaj a dezvăluit în exclusivitate pentru EGO.ro că soțul ei nu are nici cea mai mică implicare atunci când vine vorba de filmările propriu zise pentru seriale.

Ioana Blaj, despre rolul soțului ei pe platourile de filmare: „Ducu nu este regizor, el este producător”

Așa cum era de așteptat, după ani la rândul în care au lucrat în diverse producții realizate la Antena 1, Ioana Blaj și Ruxandra Ion au trecut de mult peste relația noră-soacră, iar actrița se comportă ca și cum producătoarea generală nu este deloc bunica copiilor ei. Cu toate că lumea crede că Ioana și Ducu Ion fac echipă atât acasă, cât și la filmări, lucrurile nu stau deloc așa.

„Ducu nu este regizor, el este producător. Adică el este cel care se ocupă de echipă, de echipa tehnică, de camere, locații și așa mai departe, echipamente, buget, bani. Tot ce ține de bani se întâmplă la producător. Regizorul este cel cu partea creativă care fixează cadre, pune camera. Deci, practic, eu cu Ducu nu prea mă întâlnesc, ne întâlnim pe aici. Cu Ruxandra în schimb da, ne întâlnim și lucrăm împreună foarte bine. Avem o relație foarte faină pentru că cred că ne cunoaștem atât de bine încât știm cum să ne raportăm una la alta în așa fel încât să ne simțim confortabil”, a declarat Ioana Blaj pentru EGO.ro.

„Sunt rea, rea”

Pentru prima dată în pielea unui personaj negativ, Ioana Blaj face un rol de senzație în serialul „Lia, soția soțului meu”, difuzat în fiecare joi pe Antena 1. Deși este o actriță de excepție și a demonstrat asta de-a lungul anilor, soția lui Ducu Ion era la un pas să nu facă parte din distribuție, asta pentru că, nici măcar soacra ei, nu o vedea într-un astfel de rol. Așa cum s-a procedat și cu ceilalți actori din distribuție, cu excepția lui Bebe Cotimanis pentru care Ruxandra Ion a văzut direct personajul din serial, Ioana a trebuie să demonstreze printr-un casting că se potrivește acestui rol.

„Sunt rea, rea. Dar știi cum e, e femeia aia rănită, pe care noi femeile știm cum e. Cu siguranță toate femeile mă vor înțelege. Eu așa cred. Mă vor înțelege până la un punct, apoi o să mă urască și apoi o să mă iubească din nou. Mamele știu că o să mă urască grav. Adică sunt foarte nasoală cu copilul”, ne-a spus actrița despre personajul ei, completând că nu a avut nevoie de o documentare prealabilă, însă apelează la ajutor din partea echipei de producție.

„Nu m-am uitat la filme, dar îmi place foarte mult să analizez oamenii și am câteva direcții în care m-am uitat și am analizat. Îl am pe Andrei Barbu, care ne ajută foarte mult. Adică vin la el și îi zic că așa văd eu situația și el așa frumos o conturează și o împachetează încât scoate foarte mult din personaje”.

Pe de altă parte, Ioana Blaj face parte și din generația veche de actori care știu foarte bine ce înseamnă meseria lor și are grijă să o facă ca la carte.

„Eu cred că sunt de școală veche pentru că am fost la clasa domnului Ion Cojar care ne învăța că noi trebuie să ne scriem textul. Orice text pe care îl ai, ca să poți să-l înțelegi, trebuie să-l scrii, de mână, pe caiețel, dacă se poate de mai multe ori. Nu mai stau, la ritmul la care lucrez, să scriu toate textele pe care le am, dar stau acasă să analizez textul. Și îl și învăț. Că mai aduc completări, categoric, dar sunt genul de actor care vine cu textul tocit”.

Citește și Ruxandra Ion a tras din greu pentru a începe un nou serial la Antena 1. „Am luat un protagonist care, între timp s-a dus într-o vizită în America, s-a însurat și nu s-a mai întors”. Vezi despre cine este vorba! VIDEO EXCLUSIV

„Unul din regizori mi-a zis că nu mai poate să lucreze cu mine”

Uneori se caracterizează ca fiind prea exigentă atunci când vine vorba de meseria ei, încât de multe ori reușește să-și enerveze colegii de platou.

„Unul din regizori, Bogdan, când sunt secvențele cu mine, îmi spune că s-a săturat de secvențele cu mine, că nu mai poate să lucreze cu mine. Pentru că la mine, până nu e clar totul, nu am cum să joc. Mi se pare important gândul pe care îl am în momentul în care spun ceva. Că ăla ajunge la telespectatori. Dacă la mine gândul este clar, atunci mesajul ajunge cum trebuie la telespectatori”, a mai povestit Ioana Blaj pentru EGO.ro, completând însă că niciodată nu intervine peste deciziile regizorilor sau a scenariștilor și că nu a ieșit din vreun cadru doar că i s-a părut că nu a spus o replică perfect.

„Actorii care opresc filmarea nu procedează ok. Sunt unii care își dau stop singuri, dar asta e treaba regizorului. Dacă el spune că este bună și este trasă, atunci înseamnă că așa este și actorul trebuie să meargă pe încredere”.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
9 3 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *