Cum se congelează corect supa. 5 trucuri și sfaturi de aur din bucătărie - Ego.ro

Cum se congelează corect supa. 5 trucuri și sfaturi de aur din bucătărie

Așa trebuie să procedezi.
Cum se congelează corect supa. 5 trucuri și sfaturi de aur din bucătărie

Supelor li se acordă un loc special în bucătărie, fiind printre cele mai hrănitoare și ușor de preparat mâncăruri. Ele sunt ideale pentru o cină ușoară după o zi la birou sau pentru a combate vremea rece și răceala. Prepararea lor în oale mari și păstrarea în congelator pentru a le avea la îndemână este o soluție excelentă, dar cum le poți păstra proaspete o perioadă mai îndelungată?

Supa congelată se păstrează proaspătă

Congelatorul este un aliat de încredere când vine vorba de păstrarea prospețimii supelor pe termen lung. Cu toate acestea, este esențial să urmați câteva sfaturi simple pentru a vă asigura că supa rămâne savuroasă și sigură pentru consum. Totodată, atunci când aveți poftă de supă, tot ce trebuie să faceți este să o decongelați și să o încălziți.

Citește și: De ce se strică ciorba în frigider. Greșeala uriașă pe care trebuie să o eviți

Cum trebuie să congelezi corect supa

Congelează porții mici

Această abordare vă va permite să decongelați și să consumați rapid doar câte o porție sau două atunci când doriți să consumați un bol cald de supă, în timp ce celelalte porții își vor păstra calitatea neschimbată pentru o ocazie viitoare.

Nu adăuga smântână

Când pregătiți supe care conțin smântână pentru gătit, este de preferat să evitați congelarea lor. Lactatele au tendința de a se separa sau de a se închega după decongelare și reîncălzire.

Cum se congelează corect supa
Congelează corect supa

Cu toate acestea, există o soluție simplă. Congelați preparatul înainte de a adăuga smântâna, deoarece aceasta poate fi adăugată exact în momentul în care doriți să încălziți supă și să o consumați imediat.

Vezi și: Cea mai bună supă cremă de roșii după o rețetă secretă. Ingredientul pe care să-l adaugi la final pentru un plus de savoare

Nu folosi paste

Îți recomandăm să eviți utilizarea pastelor scurte sau a tăiețeilor atunci când pregătești supe pe care dorești să le depozitezi în congelator, deoarece aceste tipuri de paste nu își mențin textura după decongelare și pot afecta calitatea preparatului, transformându-l dintr-un deliciu într-un mic dezastru.

De ce sfaturi trebuie să mai ții cont

Nu adaugă ingredientele de final

Indiferent dacă este vorba de ouă, verdeață tocată sau oțet, este mai bine să le adăugați la supa decongelată. Acest lucru va contribui la menținerea prospețimii și a gustului proaspăt al preparatului.

Te poate interesa și: Când se pun tăițeii în supa de pui. Multe persoane procedează greșit, așa va ieși perfectă

Legumele nu trebuie să fie prea gătite

Când pregătiți supă, este bine să gătiți legumele mai puțin decât de obicei, mai ales în cazul supelor care conțin cartofi. Acest sfat este important pentru a evita ca legumele să devină moi și sfărâmițate după decongelare.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Simona Pătruleasa nu spune ”nu” atunci când e vorba de întoarcerea în TV. Ce face acum, de când ”stă acasă”
10 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *