Cum se curăță mașina de spălat. Ingredientul banal din bucătărie de mare ajutor

Pentru a păstra mașina de spălat pentru o mai lungă perioadă de timp, minimum 5 ani, este bine să o întrețineți
Cum se curăță mașina de spălat. Ingredientul banal din bucătărie de mare ajutor

Cum se curăță mașina de spălat, folosind tehnici simple, la îndemâna oricui. Mașina de spălat a devenit electrocasnicul nelipsit din locuința oamenilor. Asta pentru că, mașina automată de spălat a devenit esențială, mai ales pentru cei care nu au suficient timp pentru treburile casnice. În zilele noastre, ați băgat hainele în cuvă, setați programul și mașina își face treaba. Însă, vine o vreme când aceasta trebuie curățată.

Cum se curăță mașina de spălat

Pentru a păstra mașina de spălat pentru o ai lungă perioadă de timp, minim 5 ani, este bine să o întrețineți. Sigur că, nu toată luumea se pricepe la asta, dar puteți apela la ajutorul unui specialis, care știe exact ce are de făcut. Pentru a afla mai multe, iată mai jos, cum se curăță mașina de spălat.

Cum se curăță filtrul mașinii de spălat rufe?

Filtrul este situat în partea din față, la baza mașinii de spălat, protejat de o ușă mică.

Dacă aveți probleme la sistemul de scurgere al mașinii de spălat, este bine să curățați filtrul. Această operațiune se poate face și o dată pe an, în cazul în care mașina de spălat funcționează regulat.

Cum se curăță masina de spălat
Cum se curăță masina de spălat

Filtrul trebuie îndepărtat când mașina de spălat nu funcționează și după ce a fost oprită alimentarea cu apă, după cum recomandă specialiștii.

Cum se curăță tamburul?

 • O dată pe lună este recomandat să efectuați o spălare în gol la temperaturi ridicate prin introducerea unui pahar de oțet de vin alb
 • Astfel, suprafața din oțel inoxidabil de calcar va fi igienizată
 • puteți adăuga în oțet și puțin bicarbonat de sodiu. Soluția devine mai concentartă, iar rezultatul va fi garantat.

„În general, rețineți că pentru a avea un tambur curat este important să scoateți rufele din mașina de spălat imediat ce s-a terminat ciclul de spălare, lăsând tamburul să se usuce. Apoi, când aceasta nu funcționzează, lăsați ușa mașinii de spălat deschisă, astfel încât aerul să pătrundă înăutru și să usuce orice apă reziduală rămasă pe componentele ei”, este mesajul transmis de specialistul în domeniu

Mașina de spălat se curăță cu bicarbonat

Spălarea mașinii de spălat cu bicarbonat de sodiu este eficientă și ieftină. Aceasta este considerată una dintre cele mai avantajoase metode de curățare a mașinii și nu numai. Bicarbonatul este nelipsit din casa unui om

De asemenea, toate lucrurile din baie pot fi spălate cu un amestec ce conține bicarbonat precum: dușul, chiuveta, cada, toaleta, podeaua și faianța.

Pașii pe care trebuie să îi urmați

 • puneți în cuvă o cană de oțet
 • Porniți mașina la 90 de grade și lăsați să spee în gol
 • Opriți după câteva minune și lăsați timp de o oră cu ușa deschisă
 • Când spălați 3,5 kg de rufe, adăugați în compartimentul pentru detergent 4 pliculețe de sare de lămâie. Ajută la îndepărtarea ruginei.

Puteți să încălzești un litru de oțet pe care mai apoi să-l torni în cuvă. Peste amestec se adaugă un pliculeț de bicarbonat. Se pornește mașina la un program scurt la o temperatură maximă.

Petele de calcar și-au găsit rezolvarea

 • Puneți un castron sau recipient mic în chiuvetă și turnați oțet alb distilat în el.
  Înmuiați un prosop sau o cârpă în recipientul cu oțet alb.
  Apoi, este important să vă asigurați că chiuveta este complet uscată, chiar și unde se îmbină.
  Întindeți prosopul înmuiat pe suprafețele cu calcar de pe chiuvetă și lasă să acționeze timp de o ora, apoi înmuiați din nou în oțet.
  Folosind un burete freacă ușor chiuveta. În acest moment, ar trebui să observați că depozitele de calcar s-au curățat iar chiuveta strălucește.

Bicarbonatul de sodiu ajută la

Curățarea încălțămintei

Curățarea chiuvetei și a aragazului

Bicarbonat de sodiu este folosit pe bază de pastă de dinți, fiind benefic danturii.

9.8 8 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.