Pe data de 9 Martie se sărbătorește Ziua Sfinților 40 de Mucenici. Este sărbătoarea care marchează finalul zilelor Babei și începutul primăverii. Gospodinele se pregătesc să prepare mucenici fierți sau copți, în funcție de specificul regiunii. În Moldova, mucenicii se prepară din aluat dospit, iar în Muntenia din aluat simplu din care se decupează sau se modelează formele de mucenici. Pentru mucenicii fierți este nevoie de multă migală și răbdare. Odată decupate formele de mucenici, se pun la uscat pentru 24 de ore. Astfel, gospodinele încep prepararea mucenicilor din seara de 8 martie. De asemenea, există pungi cu mucenici, gata preparați, în orice magazin alimentar. Pe aceștia doar îi puneți la fiert în siropul cu miere. Dacă nu știi cum se face siropul pentru mucenicii fierți, îți explicăm noi pas cu pas:
Siropul pentru mucenicii ardelenești nu trebuie să fie apă chioară, ci un sirop puțin gros și aromat. Pentru a-l prepara astfel, uite cum se face siropul pentru mucenicii fierți.
Ingrediente pentru mucenici ardelenești
Vezi și Câtă nucă se pune la mucenici. Așa ies delicioși, secretul pe care trebuie să-l știi
Mod de preparare
Vezi și Cum se fac mucenicii fierți. Ingredientul care le schimbă radical gustul. Se presară la final
Mucenici cu aluat de casă
Dacă doriți să preparați aluatul pentru mucenici acasă, pregătiți-vă cu răbdare, dar vor ieși mult mai gustoși decât cei din comerț.
Ingrediente
Mod de preparare
Citește și Cum se însiropează corect mucenicii. Secretul ca să iasă perfecți, exact ca la patiserie