Cum se folosește corect rujul. Sigur şi tu l-ai aplicat greşit până acum

Rujul este unul dintre produsele de make-up esențiale, responsabile pentru un look de revistă. Află cum îl folosești corect și evită una dintre cele mai comune greșeli.
Cum se folosește corect rujul. Sigur şi tu l-ai aplicat greşit până acum

Cum se folosește corect rujul, astfel încât să ai buze frumoase, cu un aspect natural. Ține cont de câțiva pași simpli, dar utili pentru a aplica în mod corect acest produs de make-up. Sigur și tu l-ai aplicat greșit până acum, de aceea iată câteva tehnici ușor de adaptat în rutina ta de machiaj.

Folosește un balsam de buze

Buzele arată cel mai bine când sunt hidratate. De aceea, înainte să aplici ruj, folosește un balsam pentru a hidrata și a uniformiza culoarea buzelor. Balsamul hrănește buzele și le protejează de uscare sau descuamare. De asta este important să știi cum se folosește corect rujul.

Un alt beneficiu al utilizării balsamului de buze este că poate netezi buzele acoperind petele neuniforme. Balsamul de buze ar trebui să fie moale, incolor și se aplică pe buzele perfect curate. Altă alternativă a balsamului este o bază de machiaj nude, într-o textură lichidă, care să nu încarce buzele.

Cum se foloseşte corect rujul

 

Cum se folosește corect rujul. Conturează buzele

Un alt pas important despre cum se folosește corect rujul este conturul. În plus, rujul va rezista și mai mult dacă le conturezi înainte. Trasează un contur fin, fără să depășești marginile naturale. Pentru un efect cât mai plin și mai uniform, alege un creion de buze nude sau o nuanță apropiată de culoarea buzelor tale.

Aceste culori se potrivesc apoi cu orice culoare de ruj. Dacă preferi, poți să folosești chiar un creion de buze de aceeași culoare cu rujul tău. Acesta este chiar cel mai corect fel de a aplica rujul, pentru o acoperire perfectă.

Evită să îți conturezi buzele într-o nuanță mai închisă decât rujul. Aceasta este una dintre cele mai de întâlnite greșeli de make-up, iar buzele au un aspect inestetic. Este simplu să înveți cum se folosește corect rujul.

Alegeți nuanța potrivită și aplică rujul de la mijlocul buzelor

Cum se folosește corect rujul? Alegându-l în nuanța potrivită, așa cum ne sfătuiește și make-up artistul Bobbi Brown. Cum găsești culoarea potrivită? Testează nuanțele la o lumină naturală, dar cea mai bună nuanță de ruj este cu o nuanță sau două mai închisă decât culoarea naturală a buzelor.

După ce ai găsit culoarea care ți se potrivește, ai grijă cum aplici rujul. Cel mai bun mod de a folosi produsul este să îl aplici de la mijlocul buzelor, niciodată din margini. Varianta corectă este să mergi din interior spre exterior. Astfel nu vei risca să depășești conturul natural, iar rujul va avea un aspect mai uniform. Dacă ești foarte sigură pe mișcările tale, îl poți aplica și direct din tub.

Alege metoda care este cea mai potrivită pentru tine. Atâta timp cât culoarea este aplicată în mod corect, fără să deformeze buzele, înseamnă că te-ai descurcat excelent. La final poți să aplici și un luciu de buze incolor, la mijlocul buzelor. Luciul va oferi un plus de volum și strălucire.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Mihai Mitoseru a ajuns la înmormântarea Mioarei Roman
10 5 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *