Cum se folosește corect uscătorul de păr. Greșeala pe care o fac multe persoane

Sfaturi foarte importante de la Sorin Stratulat
Cum se folosește corect uscătorul de păr. Greșeala pe care o fac multe persoane

Cum se folosește corect uscătorul de păr? Cu siguranță multe persoane cred că, de fapt, nu există reguli în ceea ce privește uscarea părului. Sorin Stratulat, cunoscut hairstylist, a dezvăluit pe pagina sa cum ar trebui să fie folosit uscătorul de păr.

Cum se folosește corect uscătorul de păr. De ce nu se usucă cu ajutorul periei

Sorin Stratulat a arătat pe rețelele de socializare cum trebuie folosit uscătorul de păr și de ce nu trebuie ținut acesta prea mult într-un singur loc. De asemenea, hairstylistul recomandă mai întâi uscarea parțială a părului, abia apoi folosirea unei perii. Potrivit lui, părul ud este foarte fragil.

“Nu ține uscătorul de păr prea mult într-un singur loc. Peria trebuie mereu mișcată de sus în jos pe lungimea părului. Nu îți usca părul cu peria de păr. Părul ud este foarte fragil”, spune Sorin Stratulat.

Sorin Stratulat, despre uscarea părului
Sorin Stratulat, despre uscarea părului

De ce se subțiază părul și cum poate fi prevenită această situație

De cele mai multe ori, când îți strângi părul în coadă sau în coc, ai surpriza să constați că părul tău este mult mai subțire, dar și lipsit de vitalitate decât în urmă cu câțiva ani. Chiar dacă multe femei au tendința să trateze problemele părului doar cu produse cosmetice din comerț în speranța că îl vor salva, problema vine din interior, de fapt. Părul și unghiile sunt cele mai bune barometre ale unui organism sănătos. Atunci când în corpul nostru se produc schimbări bruște, părul și unghiile au de suferit. Dacă slăbești brusc, dacă ții o dietă restrictivă sau treci printr-o perioadă cu mult stres, poți observa fie că îți cade părul, fie că începe să se subțieze. Hairstylist-ul Sorin Stratulat a explicat ce înseamnă subțierea părului și care ar putea fi cauzele.

„Spre deosebire de căderea părului, care este o formă acută și pe care o înregistrăm imediat, subțierea părului se petrece pe o perioadă mai lungă de timp. Subțierea părului înseamnă o reducere în cantitate a firului de păr sau o reducere în diametru a firului de păr. Ambele cauzează în final o coadă mai subțirică.. Există și cauze hormonale și probleme medicale care pot determina o subțiere a părului, dar acestea trebuie tratate separat și cu ajutorul unui medic. Pregătiți-vă pentru aceste schimbări și aflați ce aveți nevoie pentru părul vostru atât din afară cât și înăuntru. Odată ce faceți prevenirea să știți că și efectele sunt mai puțin vizibile.”, explică Sorin Stratulat.

De asemenea, vopsirea duce și ea la subțierea părului. Decolorările repetate, vopsirile prea dese acasă, fără îndrumarea unui specialist pot provoca daune serioase părului, mai atrage atenția Sorin Stratulat.

Urmăriți EGO.ro și pe
Am aflat ce face Vlad ca să evite certurile!
10 2 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.