De ce se subțiază părul, de fapt. Greșeala majoră pe care o fac multe persoane

Motivele pentru care părul ajunge să fie mai subțire

Scris de: Daoud Andra

11 Nov. 2022

De ce se subțiază părul, de fapt. Greșeala majoră pe care o fac multe persoane

Părul este un subiect care le preocupă atât pe femei, cât și pe bărbați. În anumite perioade din viață, oamenii se confruntă cu probleme precum căderea părului sau subțierea acestuia. Pentru a afla de ce se subțiază părul și cum poți remedia această problemă trebuie să fii atent, în primul rând, la stilul de viață, spun specialiștii.

De ce se subțiază părul și cum poți preveni acest lucru

Subțierea firului de păr este o problemă cu care se confruntă multe femei. Atunci când îți strângi părul în coadă sau în coc, poți avea surpriza să constați că părul este mult mai subțire și lipsit de vitalitate decât în urmă cu câțiva ani. Deși multe femei au tendința să trateze problemele părului doar cu produse cosmetice dedicate, în speranța că îl vor salva, problema vine, de fapt, din interior.

Părul și unghiile sunt cele mai bune barometre ale unui organism sănătos. Atunci când în corpul nostru se produc schimbări bruște, părul și unghiile au de suferit. Dacă slăbești brusc, dacă ții o dietă restrictivă sau treci printr-o perioadă de stres, poți observa fie că îți cade părul, fie că începe să se subțiele. Hair stylist-ul Sorin Stratulat a explicat, într-un videoclip pe YouTube, ce înseamnă subțierea părului și care ar putea fi cauzele.

„Spre deosebire de căderea părului, care este o formă acută și pe care o înregistrăm imediat, subțierea părului se petrece pe o perioadă mai lungă de timp. Subțierea părului înseamnă o reducere în cantitate a firului de păr sau o reducere în diametru a firului de păr. Ambele cauzează în final o coadă mai subțirică..

Există și cauze hormonale și probleme medicale care pot determina o subțiere a părului, dar acestea trebuie tratate separat și cu ajutorul unui medic. Pregătiți-vă pentru aceste schimbări și aflați ce aveți nevoie pentru părul vostru atât din afară cât și înăuntru. Odată ce faceți prevenirea să știți că și efectele sunt mai puțin vizibile.”, explică Sorin Stratulat.

De ce se subtiaza parul de fapt
În timp, părul se poate subția dacă nu este îngrijit corespunzător

Felul în care speli și usuci părul îl poate face să se subțieze

Specialistul în îngrijirea părului a explicat că, dincolo de motivele medicale, există și anumite cauze care țin de îngrijirea părului. Un păr care nu este spălat și îngrijit corespunzător nu are cum să crească sănătos și viguros. Atunci când speli părul, alege produse de calitate, în concordanță cu anumite nevoi specifice. Dacă ai un scalp sensibil, cu mătreață sau exces de sebum, sunt șanse mari să ai un păr subțire.

Citește și: Cum se curăță corect placa de îndreptat părul. Metoda simplă de mare ajutor

De asemenea, spălatul foarte agresiv sau ștergerea incorectă cu prosopul pot duce la ruperea și subțierea firelor de păr. Dacă nu este uscat sau coafat corespunzător, părul se poate subția în timp. O greșeală pe care o fac multe femei este că folosesc produse nepotrivite pentru coafarea părului. O perie foarte agresivă sau ustensilele de coafat care folosesc temperaturi prea ridicate pot deteriora, în timp, firul de păr.

Vopsirea duce și ea la subțierea părului. Decolorările repetate, vopsirile prea dese, acasă, fără îndrumarea unui specialist pot provoca daune serioase părului, mai atrage atenția Sorin Stratulat.

5.8 5 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.