Cum se curăță corect placa de îndreptat părul. Metoda simplă de mare ajutor

Deși nu pare, curățarea plăcii de îndreptat părul are o importanță foarte mare atât pentru întreținerea ei, cât și a aspectului părului tău.
Cum se curăță corect placa de îndreptat părul. Metoda simplă de mare ajutor

Placa de păr este unul dintre elementele care nu poate lipsi din arsenalul pentru coafare a unei femei. Însă deseori, curățarea ei este ignorată, ceea ce duce la deteriorarea ei mai devreme decât ne-am aștepta. De aceea este foarte bine de știut cum se curăță corect placa de îndreptat părul.

Cum se curăță corect placa de îndreptat părul. Ce e bine să știi

Este foarte bine de știut, de asemenea, că este necesară curățarea ei cu rgularitate, ca de altfel, a tuturor obiectelor de înfrumusețare pe care le folosim. Iar acest lucru nu este greu de făcut, deoarece există o mulțime de soluții. Odată ce vei face asta permanent, vei constata că te ajută mult mai mult la obținerea unui aspect așa cum îți dorești.

Așa cum acorzi o atenție deosebită curățării și întreținerii părului, trebuie să știi că dacă vei omite să igienizezi obiectele de înfrumusețare, care pot fi de la placa sau peria de păr, până la pensulele de machiaj, practic îți pui singură bețe în roate.

Chiar dacă pare greu de crezut, plăcile de îndreptat părul și ondulatoarele au nevoie de la fel de multă îngrijire și atenție precum celelalte instrumente de machiaj.

Curățându-le bine și cu reglaritate, le vei prelungi viața și vor avea o funcționare optimă. Pe de alt parte, e bine de știut că vei ține bacteriile la distanță. Iar asta e foarte important pentru igiena și sănătatea ta. De asemenea, o placă de păr curățată mereu va contribui la reducerea supraîncălzirii aparatului și la păstrarea vitalității părului tău.

Jo Robertson, expert în îngrijirea părului, scrie că neglijarea curățării plăcilor de îndreptat duce în timp la acumularea de murdărie. Dincolo de faptul că scurtează durata de viașă a produsului, îți poate afecta și aspectul și sănătatea părului.

Sfaturi și trucuri utile

După ce ți-ai aranjat părul, lasă placa să se răcească, așezată pe o suprafață rezistentă la căldură. După ce s-a răcit, trebuie să o depozitezi fără să-i înfășori cablul. Prin înfășurarea lui, în special dacă îl strângi, durata lui de viață va fi scurtată, iar cablul se va deteriora în timp. Practic, se va rupe destul de repede la locul unde este conectat cu aparatul.

Prin urmare, nu este suficient doar să îți speli părul și să aplici produse de îngrijire. Modul în care ai grijă de dispozitivele tale de coafat influențează sănătatea podoabei tale capilare.

Șervețelele umede nu sunt o soluție. Chiardacă ai crede că acestea pot curăța placa de păr, în realitate, acestea pot conține uleiuri. Asta va face ca data următoare când vei încinge placa de păr, acele uleiuri să se ardă și vor deteriora, în timp, suprafața ei. De asemenea, părul tău va avea de suferit.

În schimb, curățarea plăcii este un proces foarte simplu. Nu ai nevoie decât de niște dischete cosmetice și puțin alcool tehnic (alcool isopropil, utilizat la curățarea aparatelor electronice)

Sfaturi de la specialiști

După ce ai scos placa de întins părul din priză și s-a răcit complet, aplică o cantitate mică de alcool izopropilic pe suprafața discului demachiant. Șterge ușor plăcile de ceramică, apoi curăță surplusul cu ajutorul unei lavete umede. Asta e tot.

Pentru un rezultat mai bun, poți face asta săptămânal.

Specialiștii ne dau și câtva sfaturi pentru a prelungi durata de viață a aparatelor:

  • evită să înfășori cablul de alimentare în jurul dispozitivului. Vei prelungi, astfel, durata de viață a cablului, care se poate rupe
  • nu ambala dispozitivul înainte de a se răci
  • Așteaptă ca spray-ul cu protecție termică să se usuce, înainte de a coafa părul. Eviți, astfel, transferul pe suprafața ceramică a plăcii de îndreptat părul.

După ce ai învățat cum se curăță corect placa de îndreptat părul, totul îți va părea mai ușor, iar placa ta de păr va avea o durată de viață mult mai lungă.

 

 

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Familia Măruță se pregătește pentru un nou film, după succesul înregistrat de "Tati part-time"
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *