Cum se împacă religia iranianului Omid Ghannadi cu cea a soției românce: „Sărbătorim Nowruz și Paștele, avem Coran, Biblie. Ne iubim așa cum suntem”

Fostul arhitect de la ”Visuri la cheie” (PRO TV) și-a cunoscut soția în anii de facultate

Omid Ghannadi, fost arhitect în cadrul emisiunii „Visuri la cheie”, s-a născut în Iran, însă la 14 ani a plecat de acasă și a luat-o pe propriul drum. A venit la București unde a urmat Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu”, dar și unde a cunoscut-o pe cea care urma să-i devină soție și să-i dăruiască doi copii. Deși este născut într-o altă religie față de cea a soției, Omid nu a dorit să aleagă pentru copiii lui, astfel că la ei în casă se ține cont de toate sărbătorile, fie că sunt ortodoxe sau musulmane.

 „Religia nu are importanță în familia noastră, copiii sunt crescuți cu credință”

De când a venit în România, arhitectul Omid Ghannadi și-a dorit să schimbe în bine lumea în care trăiește și s-a implicat în tot soiul de evenimente umanitare. Acesta a încercat să promoveze iubirea față de semenii lui și mai ales față de persoanele mai puțin norocoase. După acest model a încercat să-i ghideze și pe copiii lui. Născut și crescut până la vârsta de 14 ani în Iran, Omid Ghannadi este de religie musulmană, însă atunci când s-a căsătorit cu Ilinca, femeia pe care a cunoscut-o în timpul facultății, nu a încercat să o facă să treacă la religia lui. Cu atât mai puțin când pe lume au venit cei doi copii. Singurele principii după care și-a ghidat copiii au fost acelea de a oferi iubire celor din jur și de a avea credință.

„Religia nu are importanță în familia noastră, copiii sunt crescuți cu credință, mai ales credința în bine, cu empatie, toleranță și toate aceste valori pe care le susțin toate religiile importante ale lumii. Noi sărbătorim Nowruz-ul, Paștele, avem brad de Crăciun, Coran, Biblie. Suntem diverși și ne iubim așa cum suntem”, a povestit Omid Ghannadi pentru EGO.ro.

”Ilincăi îi place Nowruz, așa se numește Revelionul Iranian”

Înainte de a se pregăti pentru Paștele Ortodox, familia Ghannadi s-a bucurat de Revelion în stil iranian, eveniment pe care Omid îl ține în fiecare an.

„Este o tradiție tare frumoasă, este echinocțiul de primăvară, momentul care anunță venirea primăverii, un an nou. Este un moment tare frumos pentru Revelion, venirea primăverii, timpul când înfloresc florile și natura se trezește. Ilincăi îi place Nowruz, așa se numește Revelionul Iranian, este obișnuită cu această tradiție încă de când eram colegi la facultate”, ne-a mai spus arhitectul.

Omid și fiul său
Omid și fiul său

”Au fost multe momente în care nu am știut în ce direcție să o apuc”

În momentul de față, modul în care a ales să-și trăiască viața, dar și să-și educe copiii, îl face pe Omid să se simtă împlinit din toate punctele de vedere. Recent, arhitectul a împlinit 35 de ani și mărturisește că niciodată nu a visat atât de departe și nu și-a imaginat niciodată că la această vârstă va avea exact tot ce are nevoie un om pentru a fi pe deplin fericiti.

„Nu am avut această imagine despre mine, recunosc. Au fost multe momente în care nu am știut în ce direcție să o apuc, dar am vrut mereu să contez pentru societate, să fiu un om bun, să fac bine. Mă bucur tare că am familie și că am reușit să pun bazele unui parcurs profesional coerent.
Cred că mai am loc să cresc, dar simt că drumul este cel bun, deși nu este cel mai ușor”, ne-a mai declarat Omid, completând că, pe lângă partea emoțională, a avut grijă ca până la această vârstă să-și îndeplinească și visurile materiale.

Și-a făcut cadou de ziua lui o cafenea

Astfel că, drept cadou de ziua lui, Omid a pus bazele unei cafenele despre care spune că are ca scop consolidarea relațiilor dintre oameni.

„Mugshot este un proiect pe care îl cresc împreună cu alți doi prieteni de-ai mei de mai mult timp. A fost o vreme în care nu părea că se va întâmpla prea curând, a venit pandemia, a fost mai complicat. Însă anul acesta s-a ivit șansa să facem acest proiect, într-o zonă tare dragă mie, în cartierul unde locuiesc. Este vorba despre zona Icoanei-Ioanid, un cartier foarte efervescent, care a crescut mult în ultimul timp.

Ideea să deschidem Mugshot aici, un loc pentru oamenii de aici, m-a bucurat foarte tare. Provocarea e mare, vrem să fim la înălțimea pretențiilor celor care vin la noi și suntem într-un proces constant de adaptare. Îmi doresc ca acest spațiu să devină un reper pentru zonă, așa cum s-a întâmplat cu multe alte mici afaceri din acest cartier, să creștem împreună, să devină un loc de-al locului, unde te întâlnești cu vecinii, cu prietenii și astfel se poate lega o comunitate.

Mi-ar plăcea să fie un loc care să activeze sentimental de apartenență la acest cartier minunat”, a mai declarat arhitectul pentru EGO.ro.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Erika Isac, detalii despre noul iubit “Este un bărbat extraordinar!”
10 2 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă
Nu-ți ies șnițelele fragede și pufoase? Ai nevoie de acest ingredient secret care face toată...
BOMBA BOMBELOR! Laura e iubita celui mai în vogă fotbalist de la Real Madrid! Ar...
ȘOC! 5 vedete din România care au devenit mame după 40 de ani. Nu te...
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
Andreea Esca și-a amenajat casa în stil excentric. Fiul ei, Aris, a dat-o de gol!...
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat /...
Clipe de coșmar trăite de Ramona Olaru în Egipt! Și-a pierdut pașaportul și a fost...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Te CRUCEȘTI! Vedetele din România care au fost ÎNȘELATE de parteneri!
Horoscop 25 Aprilie 2024. Gemenii vor avea succes din punct de vedere financiar, iar Racii...
Horoscop Zilnic Joi 25 Aprilie 2024. Vibrația astrologică a zilei se descrie ca fiind una...
Verifică dacă ești pe listă: astăzi, 5 zodii primesc vestea mult așteptată
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl...
SURPRIZĂ în showbiz! Au devenit părinți pentru prima dată și au dezvăluit prima fotografie cu...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *