Cum se îngrijesc de fapt trandafirii în luna iulie. Greșeala banală pe care trebuie să o eviți pentru a avea o grădină superbă

Ghid complet de îngrijire a trandafirilor
Cum se îngrijesc de fapt trandafirii în luna iulie. Greșeala banală pe care trebuie să o eviți pentru a avea o grădină superbă

Trandafirii necesită o îngrijiră sportiă, încă de la începutul sezonului și până la finalul lui, mai exact în perioada martie – noiembrie. Aceste flori trebuie să aibă toată atenția ta dacă îți dorești să ai o grădină colorată și parfumată.

Trandafirii trebuie îngrijiți cu grijă pentru a înflori frumos

În martie, la începutul sezonului trandafirilor, după ce solul se dezgheață, se pot planta butașii de trandafiri. Florile plantate primăvara se vor acoperi imediat cu un mușuroi de pământ mărunțit bine. Astfel, planta este ferită de deshidratare, cauzată de vântul uscat al primăverii. Noii lăstari își vor face singuri loc prin mușuroi, gata să înflorească frumos. După acest lucru se aplică îngrășământul format din azot, fosfor și potasiu. Azotul stimulează creșterea vegetativă, iar fosfosrul și potasiul ajută planta să producă flori mai mari, mai parfumate și mai colorate. Dacă toamna solul s-a fertilizat cu un compost calitativ, nu mai este necesară fertilizarea chimică. La sfârșitul lunii martie, după ce trece frigul, se pot face și tăierile.

În aprilie se pot continua tăierile, dacă nu s-au făcut la sfârșitul lunii anterioare. După acest procedeu ne asigurăm că trandafirii au suficient spațiu pentru creștere și înflorire, fără să se intercaleze unii cu alții. Dacă se face cald, aveți grijă la buruieni. Acestea pot crește repede și pot fura apa și mineralele din solul trandafirilor. Pământul în care trandafirii cresc trebuie curățat de buruieni toată vara. Primul val de înflorile va avea loc în mai. Dacă această lună este secetoasă , trandafirii trebuie udați în abundență, o dată la două săptămâni, pentru ca planta să producă flori mari.

Plantele trebuie pregătite cu atenție pentru sezonul rece

Prima lună de vară, iunie, vine cu prima înflorile completă. Aceasta este și luna în care dăunătorii sunt cei mai agresivi. Aveți grijă să îndepărtați toate insectele și dunătorii care pot strica planta. Frunzele afectate de boli trebuie rupte și distruse imediat ce au fost surprinse.Una dintre afecțiunile cele mai grave ale trandafirilor este făinarea. Când perioada de înflorire s-a terminat, pregătiți plantele pentru un nou val de înflorire abundentă. După ce îndepărtați tijele florilor uscate, udați planta din abundență. Pe la mijlocul lunii iunie se aplică o nouă rundă de azot, aproximativ 60g/m2. Dacă aveți azot sub formă de granule, acesta trebuie introdus în sol, alături de multă apă, pentru a se dizolva.

În iulie se îndepărtează florile urcate și nu se mai aplică îngrășământ după data de 15 a lunii. Luna august aduce cu ea o nouă porție de îngrășământ, 30-40g/m2 de fosfor și magneziu. Acest amestec face ca lemnul să fie mai rezistent la gerul ce se va instala în lunile de toamnă.

Lunile octombrie și noiembrie, după prima brumă și căderea frunzelor, ramurile trandafirilor ce au formă de tufă se vor scurta cu o treime pentru a nu ceda sub greutatea zăpezii. Perioada cuprinsă între sfârșitul lunii octobrie și noiembrie reprezintă cea mai bună perioadă din an pentru plantarea noilor trandafiri. Peste tufele de trandafiri, în noiembrie, se poate adăuga compost sau gunoi de grajd descompus bine. Peste tufe se va face un mușuroi de pâmânt de 20 – 30 cm, fiind și cea mai bună metodă de prevenire a degerăturilor.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
De ce nu mai apare Ramona Olaru la Neatza
10 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *