Cum se intră în biserică la nuntă. Greșeala pe care nu trebuie să o facă niciodată mirii

Cum se intră în biserică la nuntă. Există câteva obiceiuri și tradiții pe care tinerii căsătoriți trebuie să le respecte.
Cum se intră în biserică la nuntă. Greșeala pe care nu trebuie să o facă niciodată mirii

Cum se intră în biserică la nuntă, potrivit tradiției. Înainte de petrecerea de nuntă, mirii, nașii, părinții și prietenii apropiați merg la biserică pentru cununia religioasă. Există câteva obiceiuri și tradiții pe care tinerii căsătoriți trebuie să le respecte. Mai exact, există o ordine pentru intrarea în lăcașul sfânt, pentru ca preotul să țină slujba.

Cum se intră în biserică la nuntă

  • Tot alaiul de nuntă, urmat de lăutari, pornește de la casa miresei către biserica pentru cununia religioasa. Mersul în alai, la fel ca și intrarea în biserică trebuie să se facă după câteva reguli esențiale:
  • în deschiderea alaiului trebuie să fie o domnișoară de onoare și un cavaler. Aceștia vor ține lumânările mirilor.
  • În spatele lor se află nașul și mireasa
  • După, urmează mirele și nașa
  • În urma acestora vin socrii mari și mici

În coloană și în biserică, mireasa trebuie să stea în stânga mirelui. De asemenea, toate femeile din alaiul de nuntă trebuie să stea în stânga bărbaților pe care îi însoțesc. De asemenea, este important ca lumânările să nu stea în aceeași mașină, dacă drumul spre biserică se face cu mașinile.

Mai mult, până după realizarea cununiei, mireasa stă cu nașul și cu lâmânarea sa, iar mirele cu nașa și alături trebuie să aibă cea de-a doua lumânare.

În locul unde va avea loc petrecerea de nuntă, intrarea se face exact în ordinea iesirii din biserică, adica domnișoara și cavalerul de onoare care poartă lumânările intră primii, cu lumanarile aprinse. Urmeaza mirii, apoi nașii, socrii mari și socrii mici.

Tradiții de nuntă românești

Bărbieritul mirelui reprezintă transformarea. Feciorul se transformă în bărbat care are o responsabilitate de acum. Are o soție, o casă, o familie de care să aibă grijă.

Turta miresei

Se spune că turta miresei merge mână-n mână cu hora miresei. După ce hora se termină, nașa ia turta și o rupe deasupra capului miresei, după care o împarte oaspeților, nu înainte de a face cruce de trei ori.

Schimbul de verighete

Schimbul de verighete se face la biserica. Primul lucru care se face este slujba de logodna, iar verighetele se poziționeaza acum pe degetele inelare de la mana dreaptă.

Grâul și orezul după ce se iese din biserică

După ce cununia religioasă s-a terminat, iar mirii împreună cu nuntașii ies din biserică, la ieșire se aruncă cu grâu sau cu orez deasupra capetelor mirilor

Valsul miresei

Valsul miresei a mai evoluat și a ajuns, între timp, să fie numit valsul mirilor.

Furatul miresei

Furatul miresei este o tradiție mai mult amuzantă. Atunci când distracția este în toi, câțiva prieteni de-ai mirelui fură mireasa. Mirele trebuie să ofere recompense ca să-și primească mireasa.

Aruncatul buchetului

Mireasa strânge fete nemăritate în jurul ei și aruncă buchetul, iar cea care-l va prinde se va mărita prima.

Voalul miresei

Voalul miresei se ia de pe capul miresei spre finalul nunții. Nașa desprinde voalul, care reprezintă puritatea și semnul de fată nemăritată și îi pune miresei pe cap o basma.

Tortul de nuntă

Tortul de nuntă marchează prima sarcină de oameni căsătoriți a mirilor. Aceștia taie tortul, punând amândoi mâna pe cuțit.

Mirele trebuie să ia mireasa în brațe și să treacă cu ea peste pragul casei, imediat ce nunta s-a terminat, iar cei doi ajung acasă.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Teama pe care o are Teo Trandafir chiar si dupa 30 de ani televiziune
8.9 7 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *