Cum se întrețin vara extensiile de gene. Stilistul Natalia Sîrbu ne învață și care sunt pașii să le dăm jos: „În niciun caz să nu le smulgă” EXCLUSIV

Stilistul de gene Natalia Sîrbu: ”Există o soluție specială care se aplică și după 10 minute se îndepărtează extensia de gene”
Cum se întrețin vara extensiile de gene. Stilistul Natalia Sîrbu ne învață și care sunt pașii să le dăm jos: „În niciun caz să nu le smulgă” EXCLUSIV

Extensiile de gene false au devenit astăzi un must-have în rândul multor doamne și domnișoare care își doresc gene mai pline și un aspect de invidiat. Din dorința de a ieși în evidență multe dintre ele ajung să aibă un aspect inestetic, fie că nu le aplică în mod corect, fie că nu știu să le întrețină sau să le îngrijească în mod corespunzător. Natalia Sîrbu, stilist de gene, explică pentru EGO.ro care sunt tendințele în 2022, dar mai ales cum se întrețin extensiile de gene în sezonul estival.

”Nu trebuie să îngreunăm foarte mult geana”

Cu o experiență de peste 10 ani în domeniul extensiilor de gene, Natalia Sîrbu este de părere că în 2022 doamnele și domnișoarele ar trebui să acorde o mai mare atenție naturaleții și să nu își încarce prea mult ochii.

„Totul ține de preferințe. Există tehnici de 2,3, 10, 20D, iar D-ul înseamnă de fapt numărul de fire false aplicat pe o geană naturală, iar această variantă D se aplică în cazul volumelor extravagante. Ce nu știe lumea este că extensiile de gene pot fi foarte soft, pot fi foarte naturale și, în cel mai mult, ceea ce ar trebui să ne preocupe pe noi, este sănătatea genelor naturale. Astfel că nu trebuie să îngreunăm foarte mult geana și să ajungem la căderea ei prematură”, ne-a declarat Natalia.

”Bunul gust ar trebui să existe la orice vârstă”

Atunci când vine vorba de tendințe, totul este relativ, căci aplicarea corectă a genelor false este personalizată, în funcție de forma ochilor sau a feței.

„Referitor la tendințe, aș vrea să mă abțin aici la ceea ce lumea numește „streașină”, „mătură”, „omidă” și toate apelativele astea. Ține totuși de preferințe. Recomandarea mea, desigur, este să mergem pe ceva natural deoarece cu ajutorul curbelor, grosimilor, lungimilor, putem crea ceva foarte natural și purtabil. Iar referitor la vârsta clientelor, să zic așa, aș spune că nu contează, dar naturalețea și simplitatea, dar mai ales bunul gust ar trebui să existe la orice vârstă”, ne-a mai povestit stilistul de gene.

Cum se întrețin vara extensiile de gene
Cum se întrețin vara extensiile de gene

„Suntem influențați de social media”

În ultimii ani vedem tot mai multe tinere având extensii de gene, unele apelând la acest serviciu chiar din timpul liceului. Natalia Sîrbu a întâlnit și ea astfel de cliente și ne-a declarat că de fiecare dată încearcă să le convingă să-și păstreze naturalețea și să nu se mai lase influențate de fotografiile pe care le văd pe site-urile de socializare.

„Putem aplica fetelor de la vârsta de 16 ani, deci este posibil să vedem copile cu extensii de gene. Eu recomand de fiecare dată să poarte ceva cât mai natural, cât conform vârstei lor, astfel să nu epateze printr-o imagine inestetică. În 2022 se poartă naturalețea, să ne apropiem cât mai mult de ce ne-a lăsat Dumnezeu”, a mai declarat specialistul, pentru EGO.ro.

Toate tinerele își doresc să aibă gene foarte lungi și mai ales extrem de dese.

„Suntem influențați de social media. Dacă se promovează foarte mult volumul, ca să zic așa, normal că adolescentele sunt tentate să încerce. Tehnicile de volum au fost inventate pentru a da desime genelor naturale în cazul când există o problemă a genelor naturale, cum ar fi desimea lor, dar și în cazul în care vor ca volumul să fie mai extravagant. Există tot felul de petreceri, tot felul de ocazii în care necesită aplicarea unui volum mai wow. Eu, ca tehnician și stilist de gene, recomand să-și aplice efecte care conturează frumos ochiul, care dau un pic de desime”.

„Extensiile de gene trebuie curățate”

Ceea ce vrea Natalia Sîrbu să puncteze și mai ales să le avertizeze pe cele care apelează la extensiile de gene este să fie atente la sfaturile specialiștilor.

„Trebuie să se țină cont în primul rând de igiena ochilor și a extensiilor de gene. Este foarte importantă. Unul dintre miturile existente pe piață este că fetele nu trebuie să-și spele extensiile de gene. Nu este adevărat. Extensiile de gene trebuie spălate, trebuie curățate, cu mișcări ușoare, dar trebuie neapărat îngrijite. Deci: spălate cu o soluție specială de curățare, poate să fie și un șampon pentru bebeluși dacă nu au la îndemână o soluție specială pentru extensiile de gene sau măcar să le dăm un refresh periodic cu apă termală. Un al doilea instrument foarte important în purtarea extensiilor de gene este pieptănatul. Avem nevoie de un pieptăn special, pe care de obicei clientele îl primesc chiar de la tehnician, cu el se vor pieptăna zilnic ca și cum și-ar pieptăna părul”, ne-a mai declarat tehnicianul.

Cu atât mai mult, în sezonul estival, când avem contact cu apa de mare, cu cremele de protecție solară și alte loțiuni.

„Vara trebuie să acordăm o atenție în plus, mai ales dacă mergem la mare. Cele care au extensii de gene trebuie să fie atente la loțiunile cu SPF, în jurul ochilor, mai ales să nu fie în exces pentru că tot ce este gras și uleios duce la pierderea prematură, căderea extensiilor de gene. În plus riscă să devină ușor îmbâcsite, ușor uleioase”.

Cum se întrețin vara extensiile de gene
Natalia Sîrbu

Cum se dau jos genele false

În situația în care se ajunge la situații drastice și nu au posibilitatea să ajungă imediat la tehnician, stilistul de gene le roagă insistent pe cele care au extensii de gene să nu cumva să încerce să le dea singure jos. De multe ori, în vacanță la mare, din cauza valurilor sau a apei sărate, genele false se desprind și se formează anumute goluri, în general dispersate, iar acest lucru creează un efect inestetic. Chiar și în aceste condiții, Natalia Sîrbu recomandă să nu se intervină asupra lor, ci să aștepte să ajungă pe mâinile unui specialist.

„În niciun caz să nu le smulgă pentru că evident va smulge genele naturale. Le sfătuiesc să aștepte chiar dacă poate i se pare ușor inestetic. Poate folosi un rimel care nu este rezistent la apă să mai retușeze în unele locuri și la întoarcerea acasă, neapărat să meargă la tehnician și să le dea în conformitate jos. Există o soluție specială care se aplică și după 10 minute se îndepărtează extensia de gene. În niciun caz să nu le smulgă. Duce la pierderea genelor naturale pentru o perioadă și nu vor mai avea pe ce să aplice extensiile de gene”, a mai declarat stilistul de gene pentru EGO.ro.

Video: Daniel Bălan

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Erika Isac, detalii despre noul iubit “Este un bărbat extraordinar!”
10 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *