Cum se marinează carnea de miel. Trucuri utile pentru o friptură de Paşte delicioasă

Pentru ca friptura de miel pe care o pregătiți pentru masa de Paște să fie fragedă și să se topească în gură, este nevoie de câteva reguli simple, dar foarte importante.
Cum se marinează carnea de miel. Trucuri utile pentru o friptură de Paşte delicioasă

Cum se marinează carnea de miel pentru a fi perfectă pentru masa de Paște. Friptura de miel este nelipsită din casele românilor în această perioadă de sărbătoare. De altfel, acest preparat se gătește pentru ziua de Paște, când întreaga familie se strânge la masă. Pentru cei care nu știu există câteva sfaturi utile, care vă vor ajuta să obțineți carnea fragedă și gustoasă. Iată trucuri pentru o friptură de Paşte delicioasă.

Cum se marinează carnea de miel, pentru a obține o textură fragedă

Pentru ca friptura de miel pe care o pregătiți pentru masa de Paște să fie fragedă și să se topească în gură, este nevoie de câteva reguli pe care să le respectați. Cel mai important este să marinați carnea.

Metode de marinare a cărnii de miel

  • marinarea cu iaurt, mai exotică, ajută la formarea unei cruste crocante şi aromate pe suprafaţa cărnii
  • marinarea cărnii de miel în vin
  • marinarea cărnii în baiț cu oțet
Cum se marinează carnea de miel

Cum se marinează carnea de miel în iaurt

Ingrediente

  • 6 linguri de ulei
  • 2 linguriţe sare de mare
  • 1 linguriţă piper proaspăt măcinat
  • 1,5 kg pulpă de miel
  • 50 ml zeamă de lămâie
  • 2-3 rămurele cimbru
  • 2-3 rămurele rozmarin
  • 500 g iaurt grecesc
  • 1 legătură usturoi verde

Mod de preparare

Usturoiul, cimbrul și rozmarinul se taie mărunt. Amestecați în zeama de lămâie, 4 linguri de ulei și încorporează în ele ingredientele mărunțite. Se amestecă bine, după ce a fost potrivit de gust, cu sare și piper.

Se răstoarnă compoziţia în iaurt şi omogenizați Așezați pulpa într-o cratiță suficient de mare. Se toarnă marinada cu iaurt peste carnea de miel şi o masați ușor. O lăsați la frigider până a doua zi dimineața.

Apoi, încălziți cuptorul la 200 °C. Puneți pulpa de miel într-o tavă şi o acoperiți cu o folie de aluminiu, fără să atingă carnea.

Se coace la 180 °C timp de două ore.

Carnea de miel marinadă cu vin

Ingrediente:

  • 1 legătură rozmarin
  • 50 ml zeamă de lămâie
  • 300 ml vin sec
  • 50 ml ulei
  • 1 kg pulpă de miel
  • 1 legătură ceapă verde
  • o legătură usturoi verde
  • 2 linguriţe sare de mare

Mod de preparare

Se pun într-un bol zeama de lămâie cu uleiul şi potriveşti gustul de sare şi piper. Se taie mărunt ceapa, usturoiul și rozmarinul, apoi le adăugați într-un bol și le pisați până ce își vor lăsa aroma. La final, turnați vinul și amestecați bine ca să se combine gusturile.

Puneți pulpa de miel într-o pungă, turnați peste ea marinada. O puteți lăsa la frigider câteva ore sau chiar până a doua zi. Cuptorul trebuie să fie la 200 °C, înainte de a băga friptura la gătit. Puneți carnea de miel într-o tavă şi turnați marinada peste ea.

Cum se marinează perfect carnea de miel cu baiț și oțet

Ingrediente

  • 1 lingură boabe piper negru
  • 1 legătură usturoi verde
  • câteva boabe ienibahar, opional
  • 1/2 linguriţă fulgi chilli, opţional
  • 4 foi dafin
  • 1 lingură sare
  • 2 kg carne miel (pulpă, coas
  • 1 rădăcină mică ţelină
  • 1 morcov
  • 1 ceapă roşie
  • 1 lingură zahăr brun
  • 50 ml oţet de vin sau de mere
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 1 cană vin roşu sec

Mod de preparare:

Se spală toate legumele, se taie morcovul și usturoiul verde felii, iar țelina și ceapa julien.  Într-un castron adânc se toarnă vinul, uleiul, oţetul. Apoi se pune sarea, zahărul şi restul condimentelor şi amesteci. Adăugați legumele, le omogenizați, apoi așezați bucăţile de miel. Acoperiți cu folie de aluminiu şi puneți la rece cel puţin 6 ore. Puneți mielul şi marinada într-o tavă cu pereţii înalţi şi băgați la cuptor, la 180 °C, aproximativ 3 ore.

Urmăriți EGO.ro și pe
Gina Pistol și-a dorit ca buchetul de mireasă să fie unul foarte simplu
9.1 11 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă
Biserica din România care este unică în lume. Este singurul loc unde sfinții au aureole...
La ce distanță trebuie să plantezi gălbenelele, de fapt. Așa vor înflori mai mult timp
Îl cunoaște toată țara, dar nimeni n-a știut că sunt împreună! Cu ce fotbalist celebru...
DEZVĂLUIRI BOMBĂ: Ce se întâmpla în timpul partidelor monstruoase de vânătoare ale lui Țiriac
Pensia incredibilă pe care o are Maria Băsescu. Câți bani primește lunar de la statul...
Andra și Cătălin Măruță au o casă de vis. Interiorul te lasă fără cuvinte
„Au fost foarte multe momente urâte” Vica Blochina, copilărie de coșmar! Cum a fost umilită...
Câtă cafea ai voie să bei pe zi: la ce riscuri te supui dacă depășești...
Filmarea cu fosta soție a lui Claudiu Niculescu a stârnit reacții. Diana Munteanu, în costum...
Cine e soția lui Pavel Bartoș și ce meserie are. Anca Bartoș și fiicele, ca...
Ce proprietate deține Prințul George în România
Previziuni alarmante făcute meteorologi: 2023 va fi anul fără o vară autentică. Cu ce fenomene...
Horoscopul banilor. Puterea destinului pentru 4 zodii. Peștii o duc extrem de bine din punct...
Fenomenul ASTRAL care avantajează CLAR două zodii!
Cristina Ciobănașu, detalii neașteptate din viața sa. Ce a simțit când a fost adoptată de...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *