Cum se măsoară corect dimensiunea taliei. Multe femei greșesc, unde să pui centimetrul, de fapt

Reperul de care trebuie să ții cont

Scris de: Daoud Andra

08 Feb. 2024

Cum se măsoară corect dimensiunea taliei. Multe femei greșesc, unde să pui centimetrul, de fapt

Fie că vrei să îți știi dimensiunile pentru a-ți comanda haine online, fie că ești curioasă câți centimetri ai în talie, la bust sau la șolduri, este important să faci măsurătorile corect. Circumferința taliei, a bustului și a șoldurilor sunt repere luate în considerare atunci când vine vorba despre haine croite pe măsură, dar și pentru a determina forma corpului. Cum se măsoară corect dimensiunea taliei, de fapt? Reperul de care să ții cont ca să nu greșești.

Tipuri de siluetă, în funcție de dimensiuni

Fiecare femeie are o siluetă diferită, iar dacă știi ce tip de corp ai, este mult mai ușor să alegi haine potrivite pentru el. În acest fel, reușești să pui în valoare calitățile fizice de care ești mândră și să ascunzi micile imperfecțiuni. Cele patru tipuri cunoscute de siluetă sunt: măr, pară, clepsidră și rectangular. Majoritatea femeilor se încadrează în aceste patru tipare, însă pot fi și combinații între două tipuri. Iată ce particularități are fiecare dintre ele!

  • Silueta măr – majoritatea greutății este distribuită în partea de sus a corpului: bust, abdomen, umeri, brațe.
  • Silueta pară – greutatea este concentrată în partea de jos a corpului: șolduri, posterior, coapse.
  • Silueta clepsidră – talie subțire, bust și șolduri bine conturate. Este considerată silueta cea mai apropiată de idealul de frumusețe.
  • Silueta reclangulară – linii drepte, umerii, talia și șoldurile au cam aceeași lățime.

Citește și: Cum se menține în formă Alina Pușcaș la 38 de ani. Trucul la care apelează pentru o talie de viespe

Cum se măsoară corect dimensiunea taliei
Cele patru tipuri de siluetă

Cum se măsoară corect dimensiunea taliei

Pentru a identifica dimensiunea taliei, ai nevoie de un centimetru sau de o panglică. Multe femei își monitorizează mai degrabă dimensiunile în centimetri decât greutatea, atunci când vor să slăbească. Deși pe cântar diferențele pot să nu fie foarte mari, mai ales dacă faci și sport, poți pierde mai mult în centimetri.

Din acest motiv, dar și pentru situațiile în care vrei să îți comanzi online haine sau să le croiești după dimensiunile tale, trebuie să știi să măsori corect. Talia se măsoară cu două degete mai sus de buric sau imediat sub coaste. În porțiunea unde corpul este sculptat, acolo este talia.

Citește și: Alimentele pe care Monica Anghel le adoră. Ce mănâncă la prânz și cină. Secretul pentru o talie de viespe: “Poți mânca cât vrei, nu te îngrași”

Înfășoară centimetrul sau panglica în jurul taliei, puțin mai sus de buric, însă fără să strângi. Dacă folosești centimetru, vei vedea pe el exact ce dimensiune ai. Dacă folosești o panglică, pune-i un semn și măsoară apoi cu o ruletă sau cu o riglă, pentru a determina circumferința taliei.

Cum măsori corect bustul

O altă coordonată pe care poți avea nevoie frecvent să o măsori corect este bustul. Dacă îți știi dimensiunile, poți alege corect măsura de care ai nevoie la sutien. Multe femei își aleg sutienele greșit, fără să măsoare, ci doar probând. Așa se face că piesele de lenjerie alese ajung să nu li se potrivească, să fie incomode sau chiar să le creeze probleme.

Citește și: Cum reușește Andra Gogan să se mențină slabă. Alimentul de care nu se atinge: „Contează lucrurile acestea”. Câți centimetri are în talie VIDEO EXCLUSIV

Pentru a determina dimensiunea bustului, pune centimetrul de jur împrejur și notează dimensiunea pe o foaie. Dacă ai nevoie să descoperi măsura care îți trebuie la sutien, va trebui să măsori și imediat sub bust. Notează și cea de-a doua dimensiune pe foaie.

Dimensiunea mai mică va fi măsura de care ai nevoie la sutien, respectiv circumferința (75, 80, 85, 90 cm). Diferența dintre cele două măsurători va determina cupa de care ai nevoie. Cu cât diferența este mai mare, cu atât ai nevoie de o cupă mai mare (A, B, C, D, DD, E)

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Cum reușește fiul cel mare al Alinei Pușcaș să câștige mai mulți bani de la părinți
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *