Cum se pune corect instalația în bradul de Crăciun. În ce ordine se pun decorațiunile

Care este obiectul care se adaugă la final

Scris de: Daoud Andra

07 Dec. 2023

Cum se pune corect instalația în bradul de Crăciun. În ce ordine se pun decorațiunile

Împodobirea bradului de Crăciun este una dintre activitățile la care participă întreaga familie, de la mic la mare. Indiferent că decorezi bradul în Ajun sau mai devreme, cu siguranță îți dorești să aibă un aspect armonios și aranjat. Cum se pune corect instalația în bradul de Crăciun? În ce ordine adăugăm celelalte decorațiuni.

Cum se împodobește bradul și în ce ordine se pun decorațiunile

Bradul este simbolul Crăciunului, iar obiceiul de a-l împodobi s-a transmis din generație în generație în ultimele secole. Chiar dacă respecți tradiția de a-l împodobi în Ajunul Crăciunului sau alegi să îl decorezi mai devreme, pașii pe care trebuie să îi urmezi sunt aceiași.

Alege și pregătește bradul

Dacă ai cumpărat un brad natural, scoate-l din plasa în care este ambalat și pregătește-l pentru a fi împodobit. Fixează-l în suport și mai cioplește tulpina, dacă este nevoie. Lasă-l să stea așa câteva minute, astfel încât crengile să se desfacă. Asigură-te că pui apă în suport și că nu îl așezi lângă calorifer sau șemineu.

Daci ai brad artificial, șterge-i ramurile de praf după ce l-ai așezat în suport și desfă-le astfel încât să aibă un aspect cât mai bogat și mai voluminos.

Citește și: Decorațiuni pe care să nu le pui în bradul de Crăciun. Evită aceste obiecte dacă nu vrei să atragi ghinionul

Selectează decorațiunile pe care le folosești

Alege globurile, beteala și instalația pe care urmează să le adaugi în brad. Scapă de cele vechi, rupte sau sparte, pentru că acelea se spune că aduc ghinion. Nu este o regulă universală ce ține de cromatică, însă este de preferat să nu ai mai mult de două culori de decorațiuni în brad.

Verifică instalația

Înainte de a o pune în brad, testează instalația să vezi dacă mai funcționează, dacă are becuri ce trebuie înlocuite și descurcă firul. În funcție de cât de lungă este instalația de lumini și de cât de mare este bradul, poți avea nevoie de două instalații.

Citește și: Pe ce dată se împodobește bradul, potrivit tradiției. Multe persoane procedează greșit

Cum se pune corect instalația în bradul de Crăciun. În ce ordine se pun decorațiunile
Instalația este prima care se pune în brad

Cum se pune corect instalația în bradul de Crăciun

În ceea ce privește ordinea în care punem decorațiunile, nu există o regulă general valabilă. Mulți sunt de părere însă că instalația ar trebui să fie adăugată prima. Pornind de la baza bradului, începe să pui instalația de jur împrejur, mai întâi pe ramurile de jos, apoi pe cele de sus. Dacă instalația se termină la jumătatea bradului și de acolo continui cu alta, asigură-te că cea de-a doua ajunge până la priză, de la locul din care începi să o așezi în brad.

După ce ai pus instalația, urmează ghirlandele sau beteala, dacă folosești. Apoi este rândul globurilor să fie adăugate. Începe cu globurile cele mai mari și pune-le simetric în brad. Urmează globurile de dimensiune medie, distribuite și ele uniform. La final se adaugă globurile cele mai mici, astfel încât bradul să fie echilibrat. Dacă folosești două culori, ai grijă să pui globurile alternativ și să nu fie mai multe decorațiuni de aceeași culoare înt-un singur loc.

Citește și: Ce să pui în bradul de Crăciun pentru noroc. 3 lucruri care atrag dragostea și banii în viața ta

La final, se adaugă vârful. Decorațiunea sub formă de stea sau de îngeraș este ultima care se pune în brad. Se spune că aceasta simbolizează fie steaua care i-a călăuzit pe cei trei magi către ieslea unde s-a născut Hristos, fie pe Îngerul Gavriil, care a vestit nașterea Mântuitorului.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Ce se întâmplă cu Kate Middleton și prințul William, după anunțul șocant al bolii
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *