Cum se spală corect părul gras. Cea mai eficientă metodă, recomandată de experți

Îngrijirea și spălarea părului gras.
Cum se spală corect părul gras. Cea mai eficientă metodă, recomandată de experți

Părul este cel mai expus factorilor externi, de aceea trebuie să fie mereu bine spălat și îngrijit. Însă, potrivit experților, în funcție de tipul de păr, spălarea frecventă poate face mult mai mult rău decât bine. Iată mai câteva sfaturi despre cum se spală corect părul gras și care sunt greșelile pe care trebuie să le eviți.

Cum se spală corect părul gras

Spălarea excesivă a părului îi îndepărta uleiurile naturale produse de scalp, spun specialiștii. De aceea, scalpul va începe să producă și mai mult ulei, pentru a ajunge din urmă la un scalp gras. Ca să întrerupi acest ciclul, este recomandat să utilizezi un șampon uscat între spălări. Desigur, dacă mergi la sală și îți transpiră scalpul, este necesar să te speli pe cap, dar altfel nu spăla părul zi de zi.

Dacă nu zilnic, totuși, cât de des ar trebui să fie părul spălat? Experții în îngrijirea părului spun că acest lucru depinde și de grosimea și tipul părului. Se spune că părul fin, cu tendință de îngrășare poate fi spălat o dată la două zile, deoarece există mai puțin păr pentru a absorbi uleiurile. Părul gros și mai aspru, între timp ar putea să fie spălat și la cinci zile, dacă este posibil.

Daunele provocate de spălarea frecventă a părului

Chiar dacă ai părul gras, cu cât îl vei spăla mai mult, scalpul va produce mai mult ulei pentru a compensa ceea ce șamponul elimină. Pentru a dezobișnui treptat părul de acest obicei, poți încerca să îl speli de exemplu la fiecare 3 zile. Părul este conectat la scalp printr-un folicul, iar acest folicul este conectat la glandele care produc vitamine și umiditate, care ajung în păr. Îndepărtarea lor duce la păr grad, cu aspect deteriorat.

Când folosești șampon, lasă-l să stea timp de 5 minute pe scalp, astfel încât șamponul să poată acționa descompunând uleiul. După 5 minute, clătește foarte bine șamponul. Ca să ai un păr strălucitor și mătăsos la final, trebuie să te asiguri că ai îndepărtat tot produsul.

Cum se aplică balsamul pe părul gras

Părul cu tendința de îngrășare necesită o curățare completă, hidratantă, de aceea, folosirea balsamului este absolut necesară. Așadar, nu omite balsamul, dar nici nu-l aplica pe scalp. Acest produs trebuie aplicat de la urechi în jos și poți să-l treci doar pe lungimea mijlocie și pe vârfurile părului. După utilizare, clătește-l complet pentru a te asigura că ai părul proaspăt și curat.

Citește și îngrijirea părului gras. Trucuri și sfaturi pentru a prinde părul corect și a-l îngriji corespunzător: „Coafura rezistă mai mult aşa”

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Andreea Bălan nu mai crede în certificatul de căsătorie
10 2 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *