Îngrijirea părului gras. Trucuri și sfaturi pentru a prinde părul corect și a-l îngriji corespunzător: „Coafura rezistă mai mult aşa”

Cum se îngrijește părul gras.
Îngrijirea părului gras. Trucuri și sfaturi pentru a prinde părul corect și a-l îngriji corespunzător: Coafura rezistă mai mult aşa

Îngrijirea părului gras, recomandări prețioase. Dacă te confrunți cu problema părului gras, atunci acest articol este pentru tine. Uleiurile naturale protejează părul și sunt vitale pentru un scalp sănătos și un păr strălucitor. Așa că, iată  cum să îndepărtezi grăsimea în exces, fără a deteriora părul sau fără a irita scalpul. Trucuri și sfaturi utile.

Îngrijirea părului gras. Ce e bine să știi

Scalpul prea gras poate duce la mâncărime inconfortabilă și dermatită seboreică. De aceea, este nevoie de multă îngrijire și hidratare pentru a obține acel păr frumos, strălucitor.

Obținerea unui păr mătăsos poate fi foarte dificilă, în ciuda tuturor eforturilor. De asemenea, odată cu venirea sezonului de toamnă este tot mai important să ai grijă de părul tău, care tinde să devină și uscat.

Îngrijirea părului gras. Pașii esențiali de urmat

Spală părul mai des

Contrar zvonurilor care spun că părul gras nu trebuie spălat foarte des, specialiștii sunt de altă părere. Părul care nu este curat trebuie spălat ori de câte ori este necesar. Mai mult decât atât, persoanele cu păr foarte gras ar putea avea nevoie să se șamponeze până la o dată pe zi. Șamponul ajută la îndepărtarea excesului de ulei, precum și a impurităților și a produselor de păr rămase de pe scalp.

Șamponează corespunzător

Poate părea greu de crezut, dar da, poți să îți speli părul incorect și apoi să ajungi cu un scalp gras.

Pentru a te asigura că speli corect părul, aplică o cantitate mică de șampon pe rădăcini și pe scalp. Poți să șamponezi părul chiar de două ori. Evită să folosești unghiile sau să freci foarte scalpul și părul. Spălarea agresivă poate irita scalpul și face ca acesta să producă mai mult sebum.

Concentrează-te pe zona scalpului, mai degrabă decât pe lungimea părului. Nu aplica șampon direct pe vârfurile părului și nu le freca foarte tare. În schimb, lasă pur și simplu șamponul să curgă pe lungimi în timp ce clătești părul.

Folosește șampon uscat

Una dintre cele mai rapide și mai ușoare modalități de a remedia aspectul părul gras, fără să îl speli, este să folosești un șampon uscat.

Utilizarea unui șampon uscat poate ajuta la absorbția excesului de ulei din scalp care s-a acumulat pe rădăcini. Prin absorbția excesului de ulei, șamponul uscat protejează părul de daunele prin care trebuie să treacă din cauza spălării excesive. Prin textura lui șamponul uscat ajută, de asemenea la un aspect cu volum.

Ai nevoie de o cantitate mică de șampon uscat pentru a obține să obține un păr ușor de coafat. Deoarece acest șampon uscat te ajută să prelungești timpul dintre spălările părului, este recomandat să îl folosești chiar din prima zi în care ți-ai spălat părul.

Citește și ce ingredient banal să adaugi în șampon pentru un păr sănătos și voluminos. Te scapă de problema părului gras

9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.