Cum și de ce s-a apucat Mirela Bucovicean de raliuri. Este prima româncă pilot care a concurat la raliul Monte Carlo Historique VIDEO EXCLUSIV

În ediția cu numărul 26 a emisiunii Ego Life, Dana Săvuică îi are ca invitați pe pilotul de raliuri Claudiu David și Mirela Bucovicean, antreprenor și pilot.
Cum și de ce s-a apucat Mirela Bucovicean de raliuri. Este prima româncă pilot care a concurat la raliul Monte Carlo Historique VIDEO EXCLUSIV

Mirela Bucovicen este exemplul clar că tot ce îți propui în viață, dacă faci cu determinare, reușești. Antreprenor de succes în industria de beauty, Mirela este o tânără plină de energie, căreia îi place să guste din plin tot ceea ce îi oferă viața. Așa și-a descoperit pasiunea pentru caii putere, motiv pentru care a început să participe la competițiile de raliuri.

Care a fost drumul de la un simplu hobby la competiții internaționale, ne-a explciat chiar cea care a concurat la Monte Carlo Historique de două ori (2018 și 2019), în cadrul emisiunii Ego Life, ediția a 26-a, moderată de Dana Săvuică.

Cum și de ce s-a apucat Mirela Bucovicean de raliuri

De numele Mirela Bucovicean este legat de cel mai important site din industria modei din România, Molecule F, pe care antreprenoarea română l-a lasnat în 2010. De-a lungul carierei, ea adunat experință și în domenii precum jurnalism, PR, publicitate, vânzări, imobiliare, investiții sau retail.

Personalitate complexă, cu deschidere către nou și o puternică dorință de a trăi viața din plin, Mirela Bucovicean a virat către un domeniu pe care la început nu îl cunoștea mai mult decât un profan obișnuit: raliurile. A început prin a practica raliurile de regularitate, apoi pe cele de viteză.

Iar determinarea-i caracteristică au dus-o inclusiv în Campionatul Național de Raliuri, categoria mașini istorice.

„Am beneficiat de un context favorabil și prima oară când am ajuns în lumea raliurilor, eu am început cu raliurile de regularitate, care sunt altă poveste decât cele de viteză, cred că au avut nevoie de încă un echipaj ca să se constituie clasa.

Am mers la regularitate câțiva ani, după care am simțit nevoia de mai multă forță. Mi-a plăcut foarte mult și așa am ajuns la Campionatul Național de Raliuri în categoria de mașini istorice, pentru că eu pilotez o mașină istorică. Un Ford Escort MK2 din 1978, pe care eu o numesc „Balerina” pentru că nu vrea să stea dreaptă pe șosea de fund sub nicio formă. Fără să îmi dau seama, simpul fapt că am reușit să duc această mașină de la start la finnish (linia de sosire – n.r.) m-a ajutat și a câștigat respectul colegilor mei de sport, pentru că ei știau mai bine decât mine cât de greu este să pilotezi o astfel de mașină.”, a povestit ea la Ego Life.

„Prima oară când am participat la raliuri am fost foarte supărată că nu am terminat pe locul 1”

Fire ambițioasă și competitivă, cu ținta clar stabilită în toate aspectele vieții, Mirela Bucovicean și-a dorit foarte mult încă de la primul circuit parcurs, să termine pe locul 1. Dar a realizat ulterior că locul 3 pe care a ajuns la final este mai mult decât onorabil și și-a dat seama că însăși terminarea cursei este o performanță uimitoare pentru un începător.

„Prima oară când am ajuns la raliuri nu știam nimic. Și atunci eram foarte supărată că nu am ieșit pe locul 1, dar faptul că am terminat raliul era o performanță în sine, ieșisem pe 3 prima data. E dorința asta de a fi mai bun, de a-ți depăși limitele.”, a mai spus Mirela Bucovicean.

„Viața e scurta, am multe pe lista pe care vreau să le fac”

Pe lângă pasiunea pentru competițiile cu mașini, Mirela Bucovicean a început, mai nou, să practice alte două hobby-uri: scufundări și navigatul. Deși avea fobie de apă și a fost la un pas de înec de mai multe ori de-a lungul vieții, și-a depășit temerile și a ajuns să se descurce remarcabil în aceste sporturi acvatice.

 

Mirela Bucovicean, Claudiu David și Dana Săvuică
Mirela Bucovicean, Claudiu David și Dana Săvuică

„Eu sunt o fostă claustrofobă, o persoană cu frică de apă, am învățat să înot singură spre 30 de ani, pentru că eram să mă înec când eram mai mică de mai multe ori, și o persoană cu nevoie de control.

Faptul că am reușit să îmi depășesc lucrurile astea și încă să mă descurc destul de bine, pentru mine a reprezentat o satisfacție enormă.

E o cursă cu mine însămi, o cursă de a-mi depași tot soiul de limitări. Viața e scurta, am multe pe lista pe care vreau să le fac. Vorbim în termeni de câte pot înghesui și să gust cu poftă teribilă din viața asta în timpul pe care l-am dat. Nu știm cât timp avem.”, a spus femeia de afaceri.

6.3 3 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.