Ego Life, ediția a 26-a. Dana Săvuică și invitații săi, pilotul de raliuri Claudiu David și Mirela Bucovicean, antreprenor și pilot, discută despre cursa contra timp, teama de eșec, pasiune și adrenalină

Ego Life, ediția a 26-a. Dana Săvuică are doi invitați de seamă, două nume importante în domeniile în care activează: Claudiu David – pilot de raliuri și trainer, cu numeroase titluri în palmares și Mirela Bucovicean, una dintre femeile de afaceri de succes din România, care a devenit cunoscută și prin faptul că este singura româncă pilot care a participat vreodată la Monte Carlo Historic. Care sunt provocările din acest domeniu, și cum se trăiește viața în „viteza a cincea”, aflam chiar de la ei.

Viața, o cursă contracronometru

În viața practicanților de motor sport, fie ei profesioniști sau amatori, adrenalina este principalul factor care le oferă puterea de a ajunge până la linia de sosire. Și cum în acest sport fiecare secundă este esențială, pentru a ajunge pe primul loc, traseul trebuie parcurs într-un timp cât mai scurt.

Chiar dacă pare o regulă banală, atunci când ești în fața volanului, într-o cursă contracronometru, lucrurile devin extrem de dificile. O recunoaște chiar pilotul de raliuri Claudiu David, care a obținut de-a lungul carierei nenumărate premii în competițiile naționale, dar și internaționale.

Lui Claudiu David îi place să spună că totul a început înainte ca el să se nască, atunci când auzea motorul mașinii pe care mama lui a condu-so până în ziua în care a venit pe lume.

„Mama mea a condus până în ziua când m-a născut. Mi s-a spus că pe când eram mic și plângeam, tatăl meu a venit să mă liniștească și imita zgomotul motorului, iar eu mă linișteam. Probabil că de acolo a început ceva. Sunt unele conexiuni și înainte de a ne naște, poate. Copil fiind am crescut printre mașini, bunicul și tatal meu au fost șoferi profesioniști. Am fost în mijlocul lor.”, a dezvăluit acesta, la Ego Life, emisiunea prezentată de Dana Săvuică

Ego Life, ediția a 26-a
Claudiu David și Mirela Bucovicean, la Ego Life

Miela Bucovicean, de la modă și beuaty la raliuri

Mierla Bucovicean este și ea pasionată de caii putere, chiar dacă la bază este un antreprenor de succes în industria de beauty. În 2010 a fondat Molecule F, prima platformă online care promovează designerii români. Așa cum spune chiar ea, muncește de la 14 ani și îi place să guste fiecare clipă a vieții.

Tânăra a reprezentat Romania la Monte Carlo Rallye Historique, în 2018 și 2019, fiind totodată și prima româncă pilot care a participat la această competiție. Ambițioasă din fire, atunci când a participat pentru prima dată la o compteiție de raliuri, Mirela și-a dorit enorm să se claseze pe primul loc. A ieșit însă pe locul 3 și abia ulterior a realizat cât de important a fost, de fapt, să treacă linia de sosire.

„Prima oară când am ajuns la raliuri nu știam nimic. Și atunci eram foarte supărată că nu am ieșit pe locul 1, dar faptul că am terminat e o performanță, ieșisem pe 3 prima data. Eu sunt o fostă claustrofobă, o persoană cu multe frici, cu nevoie de control. E acum o satisfactie enormă că reușesc asta. E o cursă cu mine însămi, o cursă de a-mi depași tot soiul de limitări și viața e scurta, am multe pe lista pe care vreau să le fac. Vorbim în termeni de cate pot înghesui și să gust în viața asta în timpul pe care l-am dat. Nu știm cât timp avem.”, a povestit ea la Ego Life. 

Ediția a 26-a a emisiunii Ego Life poate fi urmărită luni, de la ora 21:00 pe www.ego.ro.


Citește și „Ego Life, ediția a 24-a. Dana Săvuică și invitații săi, Luminița Nicolescu și Ensar Duman, discută despre căderea părului și șocurile care pot provoca pierderea podoabei capilare

8 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.