Cum trasezi corect linia de tuş, în funcţie de forma ochiului. Nu vei mai greşi niciodată

Iată cele mai simple trucuri pentru aplicarea corectă a tușului, în funcție de forma ochilor.
Cum trasezi corect linia de tuş, în funcţie de forma ochiului. Nu vei mai greşi niciodată

Cum trasezi corect linia de tuş, în funcţie de forma ochiului. Învață pașii corecți pentru a transforma aplicarea tușului într-o simplă rutină.

Machiajul de tip cat eye este clasic, dar de mare efect. Ceea ce face dificilă aplicarea tușului este faptul că tehnica trebuie adaptată în funcție de forma ochilor. De aceea, înainte să te apuci de perfecționarea tehnicii de aplicare a tușului, trebuie să înțelegi ce formă au ochii tăi. Abia atunci poți alege cel mai bun eyeliner pentru tine și nu vei mai greşi niciodată.

Cum trasezi corect linia de tuş în funcţie de forma ochiului

Cum trasezi corect linia de tuş, în funcţie de forma ochiului

Sfaturi pentru ochii cu pleoapele căzute

Ochii cu pleoapele căzute sunt asemănători cu ochii adânciți. Ca să aplici corect tușul, trebuie să desenezi vârful de la începutul pleoapei. Astfel codița de la tuș va fi vizibilă când ochii sunt deschiși. După ce ai trasat linia inițială, trasează și o linie diagonală de la colțul interior al ploeoapei până la linia superioară a genelor. Liniile trasate trebuie să formeze o aripă ridicată, ușor prelungită  în colțul exterior al ochiului. În cazul pleoapelor căzute, tușul trebuie să „ridice” ochiul si să-l facă să pară mai mare.

Cum trasezi corect linia de tuş în funcţie de forma ochiului: ochii mici

Dacă ai ochii mici și apropiați, iată un truc simplu de machiaj care le va pune în valoare frumusețea. Fă ochii să pară mai mari desenând o aripă dublă. Desenați linia de bază de-a lungul liniei genelor superioare, apoi faceți o mișcare mică spre exterior. Repetă același procedeu pe linia de jos a genelor, dar să nu aplici tușul mai departe de mijlocul ochiului. Altfel vei da aspectul unor ochi și mai apropiați. Aplicați puțin corector pentru a defini linia tușului și pentru a evidenția codițele și mai bine.

De asemenea, un alt truc este să desenezi forma dorită cu un fard închis, apoi intensifică forma cu tușul de ochi. Nu uita, că tendințele de makeup din 2022 pun mai mult accent pe natural.

Sfaturi pentru ochii migdalați

Dacă ai ochi rotunzi sau în formă de migdale ești o norocoasă. Majoritatea metodelor de aplicare a tușului se potrivesc pentru foma ochilor tăi. Ca să aplici corect tușul trebuie să urmezi forma naturală a ochiului, creând grosime spre exterior. Tușul de ochi trebuie aplicat foarte aproape de linia genelor sau strâns (aplicat direct între gene) pentru a fi vizibil. Sau, pentru un aspect mai dramatic, încearcă o tușă mai groasă pe care să o aplici aproape de mijlocul ochiului.

Cum trasezi corect linia de tuş în funcţie de forma ochiului: ochii distanțați

Cea mai bună tehnică de a trasa linia de tuș este să definești colțurile interioare ale ochilor. Astfel le vei spori și mai mult frumusețea. Aplică tușul din colțurile interioare ale liniei genelor superioare și mergi spre colțurile exterioare. Încearcă să păstrezi aceeași grosime a liniei pe tot parcursul aplicării tușului.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Cum s-au descurcat Oana Matache și Radu Siffredi la Power Couple, emisiunea care se va difuza la Antena 1
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *