Cum trebuie așezat peștele pe farfurie în noaptea de Revelion. Este foarte important, doar așa îți aduce noroc

Icrele și peștele nu ar trebui să lipsească de pe masa de Revelion

Scris de: Daoud Andra

30 Dec. 2022

Cum trebuie așezat peștele pe farfurie în noaptea de Revelion. Este foarte important, doar așa îți aduce noroc

Peștele sau produsele din pește nu ar trebui să lipsească de pe masa de Revelion. Este una dintre cele mai cunoscute și mai respectate tradiții legate de această sărbătoare. Se spune că dacă mănânci pește în această noapte, vei avea parte de noroc tot anul, însă este important să ții cont de un anumit detaliu pentru a funcționa. Cum trebuie așezat peștele pe farfurie în noaptea de Revelion, ca să îți aducă noroc.

De ce trebuie să mănânci pește sau icre în noaptea de Revelion

Indiferent unde ai petrece Revelionul, această seară se concentrează în jurul unei mese îmbelșugate. Dacă de Crăciun ai servit doar preparate tradiționale, de Revelion elementele clasice se pot îmbina cu unele sofisticate pe masă. Indiferent ce ai alege să prepari pentru noaptea dintre ani, de pe masă nu ar trebui să îți lipsească produsele din pește.

Citește și: Ce se mănâncă în noaptea de Revelion. Alimentul care nu trebuie să lipsească de pe masă

Se spune că dacă mănânci pește în noaptea dintre ani, vei fi ușor ca un pește și vei aluneca printre probleme cu ușurință în anul care vine. Poți consuma și produse precum icre, acestea având același efect. Pentru a te bucura însă de un an îmbelșugat, pune pe masa de Revelion și icre, și pește.

Icrele simbolizează belșug, bogăție, prosperitate și pot fi servite pe tartine, la aperitiv. Peștele la grătar sau la cuptor poate fi servit ca fel principal, alături de o salată sau legume sote. Mare atenție ce tip de pește alegi și cum îl așezi pe farfurie, pentru a-ți aduce noroc.

Cum trebuie așezat pește pe farfurie în noaptea de Revelion
Peștele nu trebuie să lipsească de pe masa de Revelion

Cum trebuie așezat peștele pe farfurie în noaptea de Revelion

Dacă de obicei gătești file sau trunchi de pește, pentru noaptea de Revelion alege un pește întreg. Acesta trebuie să fie gătit întreg și așezat tot așa pe platoul de pe care va fi servit. Se spune că dacă tai peștele înainte de a-l găti sau de a-l pune pe masă, fragmentezi norocul.

Optează pentru păstrăv, doradă sau biban de mare, aceștia fiind pești de dimensiune medie, care pot fi gătiți întregi. Atunci când cumperi peștele, alege pe cât posibil unul proaspăt și nu congelat. Trebuie să fii atent la câteva detalii pentru a-ți da seama dacă este proaspăt sau nu. Ochii peștelui trebuie să fie limpezi și bombați, iar branhiile trebuie să aibă o culoare roșiatică.

Citește și: Cât timp rezistă peștele la congelator. Nu îl mai consuma sub nicio formă dacă a trecut această dată

De asemenea, atunci când îl atingi, carnea trebuie să fie fermă. Dacă este moale, înseamnă că peștele este vechi. Orice modificare de miros sau de aspect pot fi indicii că peștele nu este proaspăt. Acesta are un miros specific în mod natural, însă dacă este mai înțepător decât ar trebui, peștele poate fi vechi.

Dacă peștele este acoperit cu un strat de mucus sau dacă atunci când încerci să îl speli, carnea se desprinde de pe trunchi, înseamnă că este vechi și ar fi bine să nu îl consumi. Solzii de pe un pește proaspăt se îndepărtează cu dificultate și poți face oricând acest test. O altă modalitate de a verifica prospețimea peștelui este să îl pui într-un vas cu apă rece. Dacă peștele plutește, înseamnă că este vechi.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
De ce nu se mai implică Larisa Udilă în proiecte TV
7.2 6 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *