Cumnata mea a făcut o pasiune pentru fratele soțului ei, care este soțul meu. Se pare că doar eu observ comportamentul ei ciudat

Până și soțul meu crede că exagerez, dar ea se comportă de parcă ar fi mereu în competiție cu mine.
Cumnata mea a făcut o pasiune pentru fratele soțului ei, care este soțul meu. Se pare că doar eu observ comportamentul ei ciudat

Sunt căsătorită cu Alex de nouă ani, iar fratele lui mai mic, Dani, s-a căsătorit în urmă cu un an. Până să se căsătorească și Dani cu Adela, eram un trio amuzant, ieșeam împreună deseori. Cei doi frați se înțeleg foarte bine, dintotdeauna. Însă de când a intrat Adela în familie parcă lucrurile nu mai stau la fel. Cumnata mea a făcut o pasiune pentru Alex, fratele soțului ei, care este soțul meu.

Îmi spune că eu exagerez

Deși l-am tras de mânecă pe soțul meu de mai multe ori, el îmi tot spune că exagerez eu. Ba, chiar mi-a spus într-o zi că parcă aș fi geloasă pe cumnata mea. Mi-a reproșat că sunt invidioasă pentru faptul că e mai tânără și mai proaspătă decât mine.

Atunci a fost un moment în care am vrut să renunț la tot și să-l părăsesc. Dar m-am gândit că probabil Adela exact asta și-ar dori. Așa că i-am iertat mojicia și am decis că voi rămâne în această familie.

Cumnata mea a făcut o pasiune pentru fratele soțului ei

Ca să fac lucrurile și mai clare, de luna trecută am renunțat la anticoncepționale. Ca să fiu sinceră până la capăt, nu e doar Adela motivul pentru care am făcut asta, dar ea a contribuit considerabil. Dar adevărul este că Alex și dorește de multă vreme să avem un copil. La fel și soacra mea, care ne-a tot repetat cât de mult își dorește un nepoțel sau o nepoțică. Și cred că acum ar fi un moment bun.

Nu mai știu cum să procedez cu Adela și cum să o fac să înțeleagă că ne pune pe toți în sitiații stânjenitoare. În urmă cu două sptămâni, de exemplu, ne-am adunat toți în casa socrilor mei. Eu cu soacra aveam o relație nemaipomenită. Dar de când e Adela în familie, parcă reușește să întoarcă totul împotriva mea. Indiferent ce spun eu c aș vrea să fac, ea va face și mai bine. Orice propn eu, ea are o propunere și mai bună. Când am zis că aș vrea să le organizăm o petrecere socrilor noștri la 35 de ani de căsătorie, Adela s-a uitat de sus la mine și a spus că ea cu Dani le-au cumpărat bilete la o excursie în Egipt. M-am gândit că puteau, măcar, să ne întrebe și pe noi, ca să contribum și noi. Dar ea face totul singură și pe urmă se uită cu reproș la noi. Acum, soacra mea are impresia că eu nu mai am grijă de soțul meu, că nu mă mai interesează de el și de familie, având-o pe Adela ca model.

Dar ce nu observă nici soacra mea și nici ceilalți membri ai familiei este faptul că Adela îi acordă mai mltă atenție lui Alex, decât soțului ei, Dani.

Parcă ar fi mereu în competiție cu mine

Când ne-am întâlnit la masă ultima dată la socri mei, ea socializează dar cu Alex. Ei au mereu aceeași părere despre orice. Ei sunt de acord întotdeauna unul cu celălalt. Lor le place același fel de mâncare. Ea îi pune mâncare în farfurie, cu toate că nu îi cere nimeni acest lucru. Știu că sunt niște gesturi mici și, aparent, lipsite de improtanță. Dar la un moment dat, când sunt prea multe, devin deranjante.

A ajuns chiar să-mi reproșeze că Alex nu e bne îmbrăcat, că hainele lui nu sunt destul de îngrijite și că eu nu mă ocup să-i cumpăr lucruri mai de calitate. Dar noi am fost amândoi de acord să ne cumpărăm haine mai ieftine, de la outlet, o perioadă, până când apartamentul nostru va fi așa cum ni-l dorim.

Evident că soacra mea a auzit discuția și s-a uitat cu reproș la mine. Până și Alex pare că e de acord cu ea și spune că nu ar trebui să mă consum atât de mult pentru astfel de nimicuri.

Însă toate aceste nimicuri construiesc, de fapt, o imagine în mintea tuturor. Ea se comportă de parcă ar fi mereu în competiție cu mine. Parcă mereu încearcă să arate că e mai bună ca mine. Ceea ce nu văd ei este faptul că cumnata mea a făcut o pasiune pentru fratele soțului ei, pasiune pe care o ascunde după tot felul de reproșuri și critici la adresa mea.

Nu mai știu cum să procedez cu ea, pentru că nu vreau să stric acele duminici în familie, care era, de altfel, foarte unită până acum. Dar nici nu pot să o las să fie la fel de nesuferită, în continuare. Sper că la momentul la care voi putea anunța că sunt însărcinată, să se mai schimbe puțin lucrurile.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Dacă ai și tu o poveste despre care crezi că merită spusă, nu ezita sa ne ajuți să o facem cunoscută comunității Ego.ro. Aici se leagă prietenii sau poți afla răspunsuri pe care alte persoane e posbil să ți le ascundă, din diferite motive. Scrie-ne povestea ta pe redactia@ego.ro, anunță-ne cum vrei să apară și dacă ai nevoie și de opinia unui specialist. Putem cere părerea unui expert și poate așa găsești mai ușor o rezolvare, o alinare sau măcar un gând bun din partea comunității EGO.RO!. De asemnea, la cerere, identitatea persoanei care ne scrie nu va fi făcută publică!

Urmăriți EGO.ro și pe
Andreea Bălan nu mai crede în certificatul de căsătorie
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *