Cutia misterioasă cu care regele Charles al III-lea s-a fotografiat. De ce este atât de importantă pentru Casa regală și ce conține aceasta, de fapt

Obiceiul cutiilor roșii este de peste 100 de ani
Cutia misterioasă cu care regele Charles al III-lea s-a fotografiat. De ce este atât de importantă pentru Casa regală și ce conține aceasta, de fapt

Regele Charles al III-lea a fost văzut pentru prima dată într-o fotografie cu celebra cutie roșie. Imaginea a fost publicată pe pagina oficială a celor de la palatul Buckingham. Noul rege a fost surprins în timp ce începea să se ocupe de îndatoririle sale constituționale.

Cutia misterioasă cu care regele Charles al III-lea s-a fotografiat. De ce este foarte importantă

Cutia roșie care apare pe biroul regelui Charles al III-lea conține documente ale miniștrilor guvernamentali din Regatul Unit și din regate, precum și ale reprezentanților Commonwealth-ului. Documentele sunt trimise de la biroul secretarului particular către rege, oriunde s-ar afla acesta în lume, într-o cutie de expediere roșie, încuiată. Printre acestea se numără documente care necesită o semnătură, documente de informare și informații despre următoarele reuniuni.

Pe 11 septembrie, un purtător de cuvânt al casei regale a declarat că regele Charles va primi inițial mai mult de șase cutii, care vor purta noul cifru regal. Este posibil ca între 10 și 12 cutii să fie realizate și livrate în etape în următoarele luni.

Fiecare cutie, al cărei preț nu este dezvăluit niciodată, are propria încuietoare codată și este proiectată să dureze mulți ani. Compania afirmă pe site-ul său că, cutiile sale „își urmează titularul în întreaga lume, asigurându-se că acesta poate executa responsabilitățile funcției sale”.

Regina Elisabeta a II-a primea cutii roșii zilnic

În septembrie 2015, pe contul de Facebook al familiei regale a apărut informația conform căreia regina a primit cutii roșii în fiecare zi a domniei sale, inclusiv în zilele de weekend, dar nu și în ziua de Crăciun. În mesaj se spunea că regina încă mai folosea cutii făcute pentru încoronarea sa din 1953, care au fost „recondiționate periodic” pentru a le păstra în stare bună.

De ce au cutiile culoarea roșu

„Motivul acceptat pe scară largă se referă la Prințul Albert, consortul Reginei Victoria, despre care se spune că ar fi preferat această culoare, deoarece era folosită în mod proeminent în armele familiei sale, Saxe-Coburg-Gotha”, spus specialiștii, potrivit independent.co.uk.

Regina Elisabeta a II-a a murit pe 8 septembrie, la vârsta de 96 de ani

Regina Elisabeta a II-a a murit pe 8 septembrie 2022, la vârsta de 96 de ani. Ea a fost monarhul cu cea mai lungă domnie din istoria Marii Britanii, 70 de ani. Înmormântarea ei a avut loc pe 19 septembrie 2022. În locul ei la tron este acum fiul său, Charles al III-lea.

10 2 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.