Dana Săvuică, despre frumusețea la 50 de ani. Evitați greșelile de machiaj: ”La sprâncene nu folosim nuanțe închise pentru a nu da duritate feței”. EXCLUSIV

Ce alte trucuri prețioase are: ”Este bine să punem fardul cât mai sus, pe obraz, căutând osul pometelui”
Dana Săvuică, despre frumusețea la 50 de ani. Evitați greșelile de machiaj: ”La sprâncene nu folosim nuanțe închise pentru a nu da duritate feței”. EXCLUSIV

Dana Săvuică nu mai are nevoie de prezentare. Vedeta a reușit, de-a lungul timpului, să le ofere încredere femeilor din toată țara, abordând, în același timp, subiecte interesante. De această dată, într-un interviu exclusiv pentru Ego.ro, ea ne-a vorbit despre frumusețe, trucuri de machiaj și menopauză.

Cum reușește Dana Săvuică să își păstreze frumusețea

Dana Săvuică este de părere că ar trebui să îmbrățișăm orice etapă a vieții și să ne bucurăm de schimbări. Vedeta are câteva trucuri pentru a avea un chip cât mai proaspăt, folosindu-se de intervențiile noninvazive sau de machiaj. Când vine vorba despre sport, prezentatoarea emisiunii Ego Life consideră că plimbările în aer liber sunt cele mai importante pentru a ne păstra un trup armonios.

De asemenea, vedeta a oferit sfaturi prețioase pentru femeile care nu știu cum să trateze menopauza. Ea este de părere că trebuie să avem grijă de corpul nostru și să acceptăm o nouă etapă din viață, ascultând, în același timp, de sfaturile specialiștilor.

Cum putem să ne dăm seama că suntem frumoase la orice vârstă? Cum ai reușit tu, mai exact, să scapi de carapacea societății?

Dana Săvuică: Cu atitudinea potrivită, lăsând deoparte prejudecățile și gura lumii și uitându-mă în oglindă, acceptându-mi frumusețea la vârsta respectivă și făcând mici retușuri dacă simt nevoia. Mă refer la terapii noninvazive. S-ar putea ca unele persoane să nu agreeze genul acesta de intervenții, deși nu este nimic rușinos atunci când vine vorba despre aceste lucruri.

Ce părere are despre micile intervenții la nivelul chipului

Dana Săvuică: Spre exemplu, eu fac anumite intervenții. Recurg la botox pentru frunte, acid hialuronic pentru voluminarea buzelor și ridurilor din jurul gurii. Acestea sunt lucruri care îmi mențin trăsăturile naturale și le împrospătează, iar fața nu mai arată ca și cum aș fi tristă sau obosită. Ridurile au această tendință. Noi avem un triunghi al feței, iar în tinerețe este cu latura de sus mai mare, ținând cont că fruntea este lată, pomeții ridicați și bărbia ascuțită. Totuși, când intervine vârsta și textura pielii nu mai este fermă, triunghiul se răstoarnă, iar fruntea devine îngustă, pomeții nu se mai văd și bărbia devine dublă. Prin mici intervenții poți să arăți bine sau prin artificii de machiaj.

Ce sfaturi prețioase are Dana Săvuică atunci când vine vorba de machiaj

Apropo de machiaj, cum se schimbă acest aspect în funcție de vârstă?

Dana Săvuică: Putem să folosim culori mai naturale, nuanțe mai blânde. Nu este bine să folosești nuanțe tari sau tuș, ținând cont că acestea scot în evidență și mai mult pleoapele căzute și ridurile din jurul ochilor. Tușul poate intra în piele, pătrunzând, în acest mod, în micile riduri din jurul ochilor, iar aspectul nu mai este armonios. Nu mai trebuie să ne dăm cu rujul peste sau să folosim texturi cu grăsime sau cremoase, trebuie să folosim produse cu un aspect mat. Cele cremoase intră în piele, iar, în partea de sus, buzele încep să crape și să facă riduri, astfel că în zona aceea poate să intre produsul, dând senzația că rujul s-a șters și s-a împrăștiat. Buzele nu mai au un aspect voluminos și plăcut, iar atunci trebuie să recurgem la tot felul de artificii.

Dana Săvuică
Dana Săvuică, imagine din vacanță

Dana Săvuică: Mai mult, atunci când fața se lățește, ținând cont că pielea nu mai este așa de elastică, este bine să punem fardul cât mai sus pe obraz, căutând osul pometelui. Nuanțele trebuie să fie plăcute, ne gândim la rose sau piersică. Ne putem juca și cu pensula folosind un fard solar, accentele fiind făcute pe maxilar, deasupra osului, pentru a avea un chip mai ascuțit, sub formă de inimă. La sprâncene nu trebuie să folosim nuanțe închise pentru a nu da duritate feței, ci doar să le pieptănăm și să colorăm ușor cu un fard sau un creion până la marginea ochiului, pentru un aspect de lifting.

Atunci când vine vorba despre rutina pe care o avem când facem sport, trebuie să schimbăm ceva?

Dana Săvuică: Nu schimbăm nimic, sportul este sport. Este bine să fie făcut din ce în ce mai des, mai ales la o anumită vârstă. Plimbările în parc sunt cele mai bune. Trebuie să existe cât mai multă activitate pentru a ține creierul ocupat. Doar așa poți să ai o alură de persoană veșnic tânără și activă.

„Cu mici trucuri, multă feminitate și bunăvoință, putem să înaintăm în viață foarte frumos”

Ce sfat ai pentru femeile care ajung la 50 de ani și spun: „Gata! Aici s-a oprit totul”?

Dana Săvuică: Nu pot să le condamn pentru că judecă așa, dar aș putea să le sfătuiesc să încerce să vadă partea frumoasă a lucrurilor. Viața merită trăită la orice vârstă și noi suntem femei până la moarte, deci nu ne pierdem feminitatea, ci, pur și simplu, trebuie doar să învățăm cum să ne acceptăm în noul nostru trup. Este același corp, se transformă, mai ales când ajungi la menopauză și au loc anumite schimbări hormonale. Totuși, cu mici trucuri, multă feminitate și bunăvoință, putem să înaintăm în viață foarte frumos.

Ai menționat menopauza. Cum îmbrățișăm această perioadă?

Dana Săvuică: Ca pe o perioadă naturală prin care trece corpul nostru, așa cum a fost și când am ajuns la prima menstruație. Este ceva normal, nu trebuie să ne fie teamă, nu trebuie să ne gândim că numai nouă ni se întâmplă lucrul acesta. Toate femeile trec prin această perioadă. Trebuie să avem o atitudine pozitivă și să ascultăm de recomandările și de sfaturile specialiștilor. Este necesar să nu uităm de controalele specifice, cele de la endocrinolog, ginecolog și nutriționist. Aceste lucruri trebuie să fie făcute tot timpul, nu țin neapărat de menopauză. Totuși, în momentul în care intervine perioada respectivă, trebuie să fim conștiente de faptul că trebuie să avem grijă de corpul nostru. El o să își facă treaba așa cum știe, iar noi putem să ne continuăm viața ca și cum nimic nu s-a întâmplat, acceptând noua etapă.

10 2 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.