Daniel Nuță, actorul care îl joacă pe Vlad Țepeș în serialul de la Netflix, despre cele mai grele momente de la filmări: „Aveam un costum foarte greu, 40 de kilograme peste greutatea mea”. Cine le făcea cascadoriile VIDEO EXCLUSIV

Daniel Nuță: „Nu mă așteptam să primesc atât de multe aprecieri”

Daniel Nuță îl interpretează pe Vlad Țepeș într-un serial Netflix, “Otomanii”, care are parte de foarte mult succes. Actorul ne-a oferit un interviu, în exclusivitate pentru Ego.ro, în care a vorbit despre cele mai grele părți de la filmări, dar și despre rolul său extrem de interesant. În plus, el ne-a mărturisit că nu se aștepta să primească atât de multe aprecieri în România.

Daniel Nuță: “Din România nu mă așteptam să primesc atât de multe aprecieri, atât de multă căldură, generozitate și iubire”

Daniel Nuță a câștigat inimile tuturor prin personajul pe care îl joacă în “Otomanii”. El ne-a mărturisit că a reușit, alături de regizor, să îl construiască pe Vlad Țepeș ca fiind un personaj imprevizibil. Actorul nu își dorește să se mute din România, chiar dacă primește un rol la Hollywood. Atunci când vine vorba despre filmări, cele mai grele scene au fost cele care conțineau lupte, căci el a trebuit să poarte un costum de 40 de kilograme și să lupte cu două săbii.

Citește și: Actorul român care îl joacă pe Vlad Țepeș în serialul de pe Netflix. „Toate secvențele pe care le-am filmat au fost extraordinare”

Vreau să vorbim puțin despre rolul tău. Care a fost cea mai grea parte atunci când vine vorba despre filmări?

Daniel Nuță: Când aveam de filmat luptele. Era o coregrafie complicată, aveam un costum foarte greu, 40 de kilograme peste greutatea mea. Într-adevăr, oboseam mult mai repede, trebuia să fim super atenți, explodau bombe în jurul nostru. Au fost niște seri tensionate, foarte grele, dar după am fost la hammam, ne-am relaxat, atât eu, cât și Cem, actorul care îl interpretează pe Mehmed.

Ce spune despre scenele de luptă

Voi faceți cascadoriile singuri?

Daniel Nuță: Ni le facem singuri după ce învățăm de la cascadori. Am muncit cu cascadorii o lună jumătate sau două luni în sală. Ne vedeam cel puțin o dată pe săptămână ca să învățăm coregrafiile. E ca și cum ai un dans de 7 minute și fiecare mișcare contează. Așa și aici. În plus, noi nu suntem ca la dans, avem și niște săbii în mână. La mine a fost și mai greu, aveam două. Nu am luptat niciodată cu două săbii, două iatagane, e cu totul alt stil de luptă. A fost totul super complicat, dar a ieșit cum trebuie.

Cum și-a construit personajul

Ce este cel mai interesant la personajul tău?

Daniel Nuță: Faptul că este imprevizibil. Am muncit foarte mult la complexitatea lui, am discutat cu regizorul, trebuie să aibă ceva. Toată lumea îl vede ca pe un tiran, ca pe un însetat de sânge. Ne-am dorit să îl umanizăm, să demitizăm acest lucru despre Dracula și cine este Dracula și să facem un personaj interesant, care surprinde întotdeauna și de la care nu te aștepți să vezi ce urmează să facă, un personaj imprevizibil. Aceasta a fost cheia pe care am dat-o de la început și am vrut să o aduc în fața ecranului cu regizorul.

Nu se aștepta ca serialul să aibă un asemenea succes

Te așteptai la acest val de dragoste din partea românilor?

Daniel Nuță: Mă așteptam la orice altceva, mai puțin din România. Adică din România nu mă așteptam să primesc atât de multe aprecieri, atât de multă căldură, generozitate și iubire, până la urmă. Mă așteptam să primesc de peste tot din lume, dar nu din România. M-a surprins. Într-adevăr, au fost foarte multe discuții și polemici despre adevăruri, nu este treaba mea, nu mă bag în astfel de discuții. Toate mesajele către mine au fost de: “Ce fain ești!”, “Ce personaj complex ai făcut”. M-au bucurat foarte tare. Nu mă așteptam să aibă succes nu numai în România, ci și în Turcia și în peste alte 50 de țări unde a fost în topul Netflix și pe locul 8 în toată lumea. Nu se aștepta nimeni la așa ceva.

Acum, practic, dacă mergi în Turcia o să te cunoască și o să îți ceară autografe.

Daniel Nuță: O să mă știe de Vlad Dracula, da, amuzant. Cam așa ceva. (n.r. o să îi ceară autografe) Se întâmplă și în România. În momentul în care o să mă întorc în Turcia, probabil că o să se întâmple și lucrul acesta.

Daniel Nuta
Captură din serialul „Otomanii”

Ce vrea să facă pe viitor

Care este următorul pas?

Daniel Nuță: Să deschid mai multe conexiuni internaționale și să fac mai multe proiecte. Acesta a fost doar un prag pentru ca eu să pot să mă cunosc cu alți oameni și să fac alte proiecte cel puțin la fel de faine ca acesta.

Nu își dorește să se mute din România

Dacă prinzi un proiect la Hollywood, pleci din România?

Daniel Nuță: O să plec pe perioada filmărilor, dar după o să mă întorc. Nu. Aceasta este țara mea, acesta este locul meu, pământul meu. O să stau aici pentru totdeauna sau habar nu am, nu știu ce o să se întâmple pe viitor, dar planul este să merg, să îmi fac proiectele și după să mă întorc. Fac aici teatru, am spectacole, nu pot să plec așa.

Video: Dragoș Enăchescu

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
9.8 9 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *