Data de la care românii vor putea vizita Turcia doar cu buletinul. E oficial, președintele Erdogan a semnat decretul

Vezi de când vei putea călători în Turcia doar cu buletinul!
Data de la care românii vor putea vizita Turcia doar cu buletinul. E oficial, președintele Erdogan a semnat decretul

Veste excelentă pentru românii dornici de vacanțe! Cetățenii țării noastre vor putea vizita Turcia doar cu buletinul. Anunțul vine după ce președintele turc, Recep Tayyip Erdogan, a dat undă verde în acest sens. Află toate detaliile din rândurile următoare!

Românii vor putea călători în Turcia doar cu buletinul

Adio, pașapoarte pentru Turcia! Cetățenii români vor putea călători în această țară doar cu buletinul după data de 1 iunie 2024. Președintele turc, Recep Tayyip Erdogan, a semnat deja un decret prezidențial în acest sens. Documentul a fost semnat cu ocazia vizitei premierului român Marcel Ciolacu în Turcia.

”Cetățenii români posesori ai unui document național de identitate beneficiază de scutire de vize pentru călătoriile turistice și tranzitare în Turcia, cu o ședere maximă de 90 de zile în decursul unei perioade de 180 de zile, în conformitate cu articolul 18 din Legea nr. 6458 privind regimul străinilor și protecția internațională”, se arată în decretul semnat de liderul turc, conform presei din Turcia.

Marcel Ciolacu s-a întâlnit cu Recep Tayyip Erdogan

Premierul român a ajuns luni, pe data de 20 mai, în Turcia, pe Aeroportul Internaţional Esenboga, unde a fost întâmpinat de reprezentanţi ai autorităţilor din Ankara. Marcel Ciolacu a efecturat o vizită oficială în această țară, la invitaţia preşedintelui Recep Tayyip Erdogan.

Pe aeroportul din Turcia, oficialul român a fost așteptat de ministrul Agriculturii şi Pădurilor, Ibrahim Yumakli, viceguvernatorul Provinciei Ankara, Bekir Yilmaz, şi viceprimarul municipalităţii Ankarei, Faruk Koyluoglu, după cum a transmis Guvernul.

Citește și Obiceiuri interzise în Turcia. Ce nu ai voie sub nicio formă să faci dacă ajungi aici. Acest gest banal este considerat vulgar!

”Este o țară preferată, căutată de turiștii noștri”

După anunțul de mai sus, Raluca Hatmanu, consultant în turism, a precizat că va crește considerabil numărul românilor care vor vizita Turcia. Deja, această țară se află în topul destinațiilor preferate de cetățenii români. Mulți își petrec vacanța de vară în Antalya, în resoturi de lux, dar la preţuri accesibile.

”Vom vedea și mai mulți turiști români în Turcia. Oricum este o țară preferată, căutată de turiștii noștri. Este suficient să ne gândim la numărul mare de zboruri charter organizate în sezonul estival către această destinație, care pleacă de pe aeroporturile din România.

Către Antalya, în mod special, pentru cei care își doresc o vacanță la relaxare, în acele resorturi foarte confortabile. Pe de altă parte, Turcia este o destinație și pentru alte perioade ale anului.

Menționez aici Istanbulul, orașul perfect pentru un city break. Aproape de casă, suntem la o oră și un pic cu avionul. Sunt foarte mulți români care merg chiar cu mașina personală către această destinație.”, a declarat Raluca Hatmanu, potrivit euronews.ro.

Citește și Ce poți vizita în Turcia. Locuri superbe pe care nu trebuie să le ratezi!

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Războiul dintre Anamaria Prodan și Laurențiu Reghecampf ia amploare
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *