David Popovici împlinește azi 18 ani. Povestea celui mai rapid înotător de pe planetă VIDEO

Cum a ajuns David Popovici pentru prima dată la bazinul de înot

David Popovici împlinește azi 18 ani! La vârsta majoratului, cunoscutul sportiv se bucură deja de trei medalii de aur la Mondialele de natație, fiind cel mai rapid înotător de pe planetă. S-a născut pe 15 septembrie 2004, în București, iar primul record la înot l-a înregistrat pe când avea 10 ani.

Povestea lui David Popovici. O problemă de sănătate l-a trimis în bazinul de înot

David Popovici are o poveste construită pas cu pas. Are o întreagă echipă în spate, din care fac parte inclusiv părinții lui. La vârsta de 4 ani a fost diagnosticat cu scolioză. Din acest motiv i-a fost recomandat înotul și primul contact cu apa i-a plăcut enorm astfel încât imediat a ajuns pe mâna antrenorului Adrian Rădulescu.

La vârsta de 10 ani, a bătut primul record național. Patru ani mai târziu, la Campionatele Naționale de cadeți a luat medalie la toate cepe 15 probe, de la 50 de metri până la 1500 de metri: 12 medalii de aur, una de argint și două de bronz.

David Popovici împlinește azi 18 ani

David Popovici împlinește astăzi vârsta de 18 ani. Înotătorul cu sute de medalii, între care și trei de aur la Mondialele de natație de anul acesta, devine de azi major. Este o nouă etapă a vieții sale în care, cu siguranță, va lupta în continuare pentru pasiunea sa: înotul.

Cum arată programul lui David Popovici. Ce mănâncă înotătorul

Antrenorul Adrian Rădulescu a dezvăluit că tot ceea ce ține de alimentația lui David Popovici este controlat. Hrana lui este pregătită sub indicațiile nutriționistului. Regula generală pentru cunoscutul sportiv este ca între mese și intrarea în apă să treacă un interval de două ore. Inclusiv în pandemie David a respectat programul și, deși nu a putut merge la bazin, și-a făcut o sală în sufragerie unde s-a antrenat.

“David a progresat și în pandemie, fiindcă am avut parte de atitudinea lui pozitivă. A spus: OK, nu mă antrenez în bazin, dar am ce lucra de acasă zi de zi. Și și-a organizat o mică sală în sufragerie”, a spus Adrian Rădulescu.

David Popovici, elev la Liceul George Coșbuc, bilingv româno-englez

Antrenorul lui David Popovici dezvăluie că acesta nu este atras de științele exacte, ci mai multe de istorie, geografie. Au împreună anumite jocuri în care fiecare trebuie să ghicească steagul unor țări.

„Nu prea e atras de științele exacte, mai mult pe istorie, geografie. Chiar avem un joculeț simpatic între noi când trebuie să recunoaștem steagurile unor țări, ne contrazicem dacă e Mali sau Senegal sau Camerun. Iar «micul Google» le recunoaște imediat”, a mai declarat Adrian Rădulescu pentru gsp.ro.

Cartea care l-a motivat pe David Popovici să devină cel mai bun înotător din lume

Întrebat despre motivația sa, David Popovici a dezvăluit care este cartea care l-a ajutat foarte mult. Este vorba de o carte scrisă de înotătorul american Michael Phelps, multiplu campion olimpic și mondial la diferite probe de natație. De asemenea, deține și șapte recorduri mondiale.

„Michael Phepls are o carte intitulată «No limits» (n.r- Fără limite) pe care am citit-o de cel puțin două ori. Ultima oară, chiar anul trecut, la Roma, o aveam cu mine. Adam Peaty e unul dintre oamenii care știu cel mai bine că limitele sunt o prostie. Îmi place să cred că nu am limite și aș vrea ca toți să creadă asta despre ei, că pot întrece orice limită, pentru că toată lumea chiar poate dacă își dorește suficient”, a spus David Popovici.

Vezi în galeria foto mai multe imagini cu tânărul sportiv care a uimit o lume întreagă!

9.3 4 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.