De câte creme are nevoie, de fapt, o femeie. Produsele esențiale pe care trebuie să le cuprindă rutina de îngrijire

Produse care nu trebuie să lipsească
De câte creme are nevoie, de fapt, o femeie. Produsele esențiale pe care trebuie să le cuprindă rutina de îngrijire

În tutorialele de beauty, prezentate de diverse vedete sau bloggerițe, vedem adesea o serie de produse de îngrijire a pielii. Uleiuri esențiale, cremă de zi, cremă de noapte, seruri și fiole pentru ten, dar și altele. În realitate de câte creme are nevoie o femeie de fapt? În goana de a urma unele trenduri pierdem din vedere aspecte importante legate de rutina de îngrijire.

De câte creme are nevoie o femeie? Ce este esențial să nu lipsească din ritualul de îngrijire

Numărul de creme pe care o femeie le folosește în mod obișnuit poate varia în funcție de preferințele personale, nevoile pielii ei și obiceiurile de îngrijire. În general, rutina de îngrijire ar trebuie să cuprindă o cremă hidratantă pentru față, care poate fi adaptată tipului de ten (uscat, gras, mixt etc.), o cremă pentru conturul ochilor pentru a hidrata și a trata zona delicată din jurul ochilor și, eventual, o cremă de protecție solară pentru a preveni deteriorarea pielii cauzată de expunerea la soare.

Pe lângă acestea, femeile pot folosi și alte creme sau produse de îngrijire în funcție de necesitățile specifice ale pielii lor, cum ar fi creme anti-îmbătrânire, creme pentru tratarea acneei sau petelor pigmentare, creme pentru fermitatea pielii etc.

Fiecare persoană are nevoi și preferințe diferite în ceea ce privește îngrijirea pielii, iar rutina de îngrijire poate varia în funcție de acestea. Este întotdeauna indicat să consulți un dermatolog pentru a obține sfaturi personalizate și pentru a alege produsele potrivite pentru nevoile tale specifice ale pielii.

Citește și Cum să alegi corect crema de față. 4 sfaturi esențiale de care să ții cont 

De ce este important să folosești spf pentru ten?

Folosirea unui produs de protecție solară (SPF) pentru ten este extrem de importantă din mai multe motive:

Protecție împotriva arsurilor solare

SPF-ul acționează ca o barieră împotriva radiațiilor ultraviolete (UV) ale soarelui, care pot provoca arsuri solare și deteriorarea pielii.

Prevenirea îmbătrânirii premature a pielii

Expunerea excesivă la soare poate duce la apariția ridurilor, liniilor fine și altor semne de îmbătrânire prematură a pielii. Folosirea regulată a SPF-ului poate contribui la menținerea pielii aspectuoase și sănătoase.

Citește și Câtă cremă cu SPF trebuie să aplici pe față. Cu siguranță nu folosești nici tu cantitatea corectă

Protejarea împotriva petelor pigmentare și a decolorării pielii

Expunerea prelungită la soare poate duce la apariția petelor pigmentare, decolorării și altor probleme ale pielii. SPF-ul poate ajuta la prevenirea acestor probleme și la menținerea unei culori uniforme a pielii.

Promovarea sănătății generale a pielii

Utilizarea regulată a SPF-ului face parte dintr-o rutină de îngrijire a pielii sănătoase și poate contribui la menținerea unei bariere cutanate eficiente împotriva factorilor de mediu nocivi.

Este indicat să folosești un produs cu SPF în fiecare zi, indiferent de condițiile meteo sau de sezon.

Cu cât timp înainte să ieși din casă se aplică spf-ul?

Este de preferat să aplici SPF-ul cu aproximativ 15-30 de minute înainte de expunerea la soare. Acest timp permite pielii să absoarbă produsul și să formeze o barieră eficientă împotriva radiațiilor ultraviolete (UV).

În plus, aplicarea SPF-ului în avans asigură că acesta este bine distribuit și uniform pe întreaga suprafață a pielii, oferind o protecție mai eficientă. Dacă te expui la soare pentru o perioadă îndelungată, se recomandă să reaplici SPF-ul la fiecare două ore sau mai des, mai ales după înot sau transpirație excesivă.

Citește și Cum să alegi crema antirid potrivită pentru tine. Detalii de care trebuie să ții cont

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Cine este și cum arată sora lui Klaus Iohannis
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *