De câte ori este bine să te speli pe cap. Greșeala pe care o fac multe persoane

Părerile sunt împărțite. Ce recomandă specialiștii
De câte ori este bine să te speli pe cap. Greșeala pe care o fac multe persoane

De câte ori este bine să te speli pe cap. Dintr-o ruină atât de simplă, spălarea părului poate fi uneori confuză. Pentru a afla cât de des trebuie să fie spălat părul, am analizat răspunsurile specialiștilor.

De câte ori este bine să te speli pe cap. Ce e bine să știi despre îngrijirea părului

De câte ori este bine să te speli pe cap? Experții spun că nu există un singur răspuns decisiv la această întrebare. S-ar putea să nu fie nevoie să speli părul atât de des. De obicei, acest aspect se reduce la preferințele personale. Însă, cel mai important este să cunoști tipul tău de păr și să folosești produsele potrivite.

Totodată, majoritatea specialiștilor nu încurajează spălatul des pe cap. Este chiar indicat să stai mai multe zile fără șampon. Pentru părul care nu este foarte gras și are volum se recomandă să aștepte cât de mult pot fără să se spele pe cap. Spălarea părului la intervale scurte poate elimina sebumul pe care îl produce scalpul, care este vital pentru un păr sănătos și strălucitor. De obicei, este bine să îți speli părul odată ce se simte necurat la atingere.

Uleiul nu este deloc rău

Părul gras are o reputație proastă, dar sebumul pe care îl produce scalpul este vital pentru un păr sănătos și strălucitor. În ciuda a ceea ce transmit reclamele la șampon, spălarea părului poate fi un factor cheie pentru părul deshidratat. Părul care este complet lipsit de acest ulei natural se poate simți uscat la atingere și poate fi dificil de coafat.

Este tot mai frecvent obiceiul de a amâna pe cât se poate șamponul, pentru a lăsa uleiurile naturale să se echilibreze.

Cum să îți îngrijești părul, în funcție de tipul de păr

Trebuie să știi ce tip de păr ai pentru a-l trata cu produsele potrivite. Părul drept și subțire trebuie spălat mai des decât părul creț sau cel ondulat. Părul drept este mai afectat de sebum, ceea ce înseamnă că se îngrașă mai repede. Părul gros, ondulat sau creț tinde să fie uscat, deoarece uleiul nu acoperă firele la fel de ușor. Sebumul este o parte importantă a buclelor frumoase și bine definite, deoarece părul creț are nevoie de mai multă umiditate pentru a rămâne moale și pentru a preveni încrețirea.

Părul des și foarte creț trebuie spălat cel mai puțin. Spălarea excesivă, în special cu șampoane dure, poate deteriora părul și poate duce la căderea părului, mai ales atunci când este combinată cu tipuri de coafuri care afectează rădăcina. Tapatul sau împletiturile strânse care trag de rădăcini afectează sănătatea părului. Persoanele cu bucle naturale sau păr texturat ar trebui să-și spele părul cel mult de o dată pe săptămână sau o dată la două săptămâni, potrivit specialiștilor în dermatologie.

Citește și îngrijirea părului gras. Trucuri și sfaturi pentru a prinde părul corect și a-l îngriji corespunzător: „Coafura rezistă mai mult aşa”

6.7 3 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.