De ce a fost concediat CTP de la Digi 24. Greșeala care i-a înfuriat pe șefii televiziunii

Cristian Tudor Popescu a anunțat că emisiunea Cap Limpede de la Digi24 a luat sfârșit
De ce a fost concediat CTP de la Digi 24. Greșeala care i-a înfuriat pe șefii televiziunii

Cristian Tudor Popescu a anunțat că emisiunea Cap Limpede de la Digi 24 s-a încheiat. Jurnalistul ar fi fost dat afară după ce a criticat gafa unui prezentator TV de la același post. Vineri seară a fost prezentat un video rusesc, viral de mai bine de 10 ani, dar despre care s-a spus că ar fi un clip de propagandă rusă legat de războiul din Ucraina.

De ce a fost concediat Cristian Tudor Popescu de la Digi 24

Cosmin Prelipceanu a prezentat în cadrul emisiunii „Jurnalul de Seară”, vineri, un clip video cu un „recrut rus” care, conform postului TV, povestea cum se va înrola în război şi cum va conduce tancuri. Ei bine, imaginile respective sunt de mai bine de 10 ani, iar tânărul din filmuleț vorbește despre genurile de muzică dintr-un club. Potrivit romaniatv.net, subtitrarea de la Digi 24 ar fi fost una greșită.

Ulterior, Cristian Tudor Popescu a criticat dur această greșeală din emisiunea respectivă, motiv pentru care ar fi fost dat afară de la Digi 24.

„Este vorba despre o minciună neagră. Există gri, există mai multe trepte de gri în fake news. Ăsta este un fake news negru, nu are legătură nimic cu nimic. Nu preiei niciodată o știre fără o verifici!”, a criticat CTP.

Cristian Tudor Popescu a anunțat totul pe Facebook

Cristian Tudor Popescu a anunțat că a încheiat colaborarea cu Digi 24, spunând că este o hotărâre unilaterală, care aparține conducerii postului. De asemenea, jurnalistul nu își dorește să mai apară la o altă televiziune, ci și-a anunțat prietenii de pe rețelele de socializare că este posibil să îl vadă în curând pe Youtube. Momentan, CTP spune că i-a o pauză.

„Diagnosticul – mai dăunător decât boala

Emisiunea Cap Limpede de vineri, 03 iunie, nu a fost ultima din acest sezon, a fost ultima. Nu ne mai vedem la toamnă. Analizând conținutul acestei emisiuni, conducerea postului a decis să înceteze colaborarea cu subsemnatul. Este o hotărâre unilaterală, care aparține Digi 24. Diagnosticele puse în Cap Limpede final au fost considerate mai dăunătoare pentru imaginea postului decât boala.

Ar fi trebuit să mă despart de mult de Digi 24. Am mai rămas din respect față de telespectatorii emisiunii Cap Limpede și de partenerul meu de dialog, domnul Claudiu Pândaru. Acum, sunt dezlegat.

Nu există vreo televiziune de știri la care să iau în considerare a mă „transfera”. Poate că ne vom revedea pe Youtube, mă voi gândi. Deocamdată, iau o pauză video. Dar, ne putem întâlni în continuare în scris, în Republica, pe Facebook și, audio, joia dimineața, la Europa FM. Deși concediat, nu plec în concediu”, a scris CTP pe rețelele de socializare.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Andreea Bălan nu mai crede în certificatul de căsătorie
8.6 72 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă
Comentarii
  • Stănescu Dorina

    Sunteți cu toții niste inteligente, încadrați într-o televiziune la care noi ne uitam cu drag. Si orice ar fii între voi acolo nu va supărați pe noi telespectatorii de ne părăsiți pentru pentru niste principii de gîndire ale fiecaruia dintre dv.aveti dreptate fiecare dar nu distrugeti o emisiune pentru niste ambiții personale. Ambițiile pe care le aveți sunt și ele frumoase dar nu distrugeti ce a-ți creat că este mai rau.

  • Paguba-n ciuperci…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *