De ce locuieşte Robert Turcescu într-o vilă ANL, deşi este milionar. Explicaţiile jurnalistului

Robert Turcescu locuiește într-o casă de 135 de metri pătrați în Nordul Bucureștiului
De ce locuieşte Robert Turcescu într-o vilă ANL, deşi este milionar. Explicaţiile jurnalistului

De ce locuieşte Robert Turcescu într-o vilă ANL, deşi este milionar. Fostul politician a elucidat acest mister și a dezvăluit motivul pentru care a ales să stea într-o astfel de locuință, cu toate că și-ar fi permis o vilă extrem de luxoasă.

De ce locuieşte Robert Turcescu într-o vilă ANL, deşi este milionar

Putem spune că Robert Turcescu este unul dintre cei mai bogați jurnaliști din România. Potrivit declarației de avere din 2020, acesta deținea 14 conturi bancare în valoare de 200.000 de euro, 8 fonduri de investiții cu plasamente de circa 1,3 milioane de euro, plasamente de 200.000 de dolari, acțiuni în 9 societăți comerciale, 8 terenuri, 3 apartamente și 2 case.

Cu toate că are o avere considerabilă, Robert Turcescu locuiește într-o casă ANL din nordul Capitalei. Fostul parlamentar a povestit cum a obținut-o.

„La vremea respectivă nici nu se punea problema în felul acesta, a milionarului Turcescu. Apropo de conturi, nu conturile sunt importante, ci sumele din ele, conturi își poate deschide oricine. Am făcut o cerere la vremea respectivă. Divorțasem și voiam să locuiesc în zona de nord a Capitalei unde rămăseseră fosta mea soție și fata mea, la acea vreme având 5 ani.

Se construia acest cartier din zona de nord a Capitalei, cartier ANL. Am explicat situația mea locativă, la momentul acela nu aveam un apartament. Se modificase lege, era o perioadă în care puteai să aplici pentru o locuință ANL, nu era bătaia atât de mare pe locuințele ANL pe cât și-ar închipui unii în momentul de față.

Casa în care locuiesc nu este o casă foarte mare, are 135 m², cu tot cu anexele respective. Terenul nu vă închipuiți că este cine știe ce curte, e o curte de 20 m² în spatele locuinței. Casa a costat în jur de 80.000 de euro. Ăsta e prețul pe care l-am achitat. Nu spun că era un preț mic, dar nici mare pentru momentul respectiv.

Am făcut un credit ipotecar, așa prevedea legea, l-am achitat, sunt proprietarul acestei locuințe, locuiesc și astăzi în ea. Cartierul este în regulă, dar nu e un lucru de care să îmi fie rușine, că am aplicat pentru o locuință ANL la acel moment. E un cartier cu oamenii care au diferite poziții, procurori, judecători, e un cartier cu lume bună, inclusiv ziariști”, a declarat Turcescu la emisiunea lui Denise Rifai, potrivit kanald.ro.

Robert Turcescu a revenit în televiziune după o pauză de opt ani. A fost deputat și a candidat la Primăria Capitalei

Jurnalistul a revenit recent la fostul său post de televiziune, B1 TV, acolo unde realizaează emisiunea „Sub semnul întrebării”, difuzată în intervalul orar 16.00-18.00. Este aceeași emisiune pe care a moderat-o până în 2014, când a părăsit stația, potrivit paginademedia.ro.

În același an, el a făcut o dezvăluire care a șocat o țară întreagă. A recunoscut în direct, în emisiunea Sorinei Matei de la același post de televiziune, că a fost locotenent-colonel sub acoperire.

După autodenunţul din 2014, Robert Turcescu a lucrat un an la EVZ, apoi a intrat în politică. S-a întors în presă anul trecut, la Evenimentul zilei.

La alegerile locale din 2016 el a candidat la Primăria Generală a Municipiului București din partea PMP. De asemenea, în legislatura 2016-2020, Turcescu a fost deputat de Constanţa tot din partea fostului partid al lui Traian Băsescu.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Andreea Bălan nu mai crede în certificatul de căsătorie
6.4 5 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *