De ce a fost mutat sicriul Prințului Philip. Unde se află acum

La un an de la moartea acestuia, sicriul lui a fost mutat în alt loc
De ce a fost mutat sicriul Prințului Philip. Unde se află acum

De ce a fost mutat sicriul Prințului Philip. La mai bine de un an de la moartea Prințului Philip, sicriul ducelui de Edinburgh a fost mutat alături de cel al soției sale, regina Elisabeta a II-a în capela memoriale George al VI-lea de la Castelul Windsor.

De ce a fost mutat sicriul prințului Philip

Familia regală a confirmat prin intermediul unei declarații dată săptămâna trecută că Regina, care s-a stins din viață pe 8 septembrie, la vârsta de 96 de ani, va fi „înmormântată împreună” cu răposatul ei soț. Sicriele celor doi soți vor fi așezate în Capela Memorială a regelui George al VI-lea de la Castelul Windsor.

Prințul Philip a murit în aprilie 2021, iar înmormântarea sa a fost un eveniment intim, de familie, cu doar 30 de invitați, din cauza restricțiilor impuse de pandemie.

După decesul lui Philip, suverana a continuat să îl onoreze prin diverse discursuri publice și prin alegerile sale vestimentare, inclusiv atunci când a sărbătorit Jubileul de Platină în luna februarie.

„Sunt norocoasă că am avut parte de sprijinul constant și iubitor al familiei mele”, a spus notat Elisabeta în declarația sa de atunci.

„Am fost binecuvântată că am avut în Prințul Philip un partener dispus să îndeplinească rolul de consoartă și să facă în mod dezinteresat sacrificiile care merg împreună cu acesta. Este un rol pe care am văzut-o pe propria mea mamă îndeplinindu-l în timpul domniei tatălui meu.”

În timpul funeraliilor sale, sicriul prințului Philip a fost coborât în Cavoul Regal de sub Capela St George de la Castelul Windsor. Regina Elisabeta a II-a a fost înmormântată luni în Capela memorială a regelui George al VI-lea, o anexă a Capelei St. George de la Castelul Windsor.

Sicriul Prințului Philip a fost și el mutat în Capela memorială a regelui George al VI-lea pentru ca fostul monarh și soțul ei să își poată dormi somnul de veci împreună.

În aceeași capelă au fost înmormântați și tatăl reginei Elisabeta, regele George al VI-lea și mama ei, Elisabeta. De asemenea, tot aici se află și cenușa surorii suveranei, prințesa Margaret.

Regina Elisabeta a II-a, monarhul britanic cu cea mai lungă domnie

Regine Elisabeta a II-a, cel mai longeviv monarh britanic, a fost înmormântată luni, 19 septembrie, la 11 zile de la deces. Procesiunea a fost una cu adevărat impresionantă, la care au participat sute de mii de oameni veniți din toate colțurile lumii.

Funeraliile de stat ale suveranei au avut loc la Catedrala Westminster Abbey, acolo unde au fost prezenți sute de lideri de stat. Ulterior, la capela St George a Castelului Windsor a avut loc o ceremonie religioasă care a început la ora 18:00 și la care au participat 800 de invitați.

Spre seară, în jurul orei 21:30, ora României, familia regală s-a întors la capelă, unde a mai avut loc o ceremonie privată de familie în format restrâns, unde presa nu a mai avut acces.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Andreea Bălan nu mai crede în certificatul de căsătorie
9.8 5 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *