Locul unde va fi înmormântată Regina Elisabeta a II-a. De ce s-a făcut de fapt această alegere

Accesul fotografilor este strict interzis
Locul unde va fi înmormântată Regina Elisabeta a II-a. De ce s-a făcut de fapt această alegere

Locul unde va fi înmormântată Regina Elisabeta a II-a. Cel mai longeviv monarh britanic își va dormi somnul de veci, alături de mama și tatăl ei, la în Capela Memorială a regelui George al VI-lea de la Palatul Windsor. Trupul neînsuflețit al Prințului Philip, trecut la cele veșnice pe 9 aprilie 2021, a fost păstrat până astăzi în cripta regală de la Capela St George. Sicriul ducelui de Edinburgh va fi mutat alături de cel al soției sale, Regina Elisabeta.

Locul unde va fi înmormântată Regina Elisabeta a II-a. De ce s-a făcut de fapt această alegere

Funeraliile reginei Elisabeta a II-a au loc luni, 19 septembrie, la 11 zile de la decesul acesteia. Ceremonia funerară a început la ora locală 10:44 și se va desfășura pe parcursul întregii zile.

Suverana va fi înmormântată la ora locală 19:30 (21:30 ora României), în cadrul unei ceremonii private, în capela St. George a Castelului Windsor, a anunţat Palatul Buckingham. Slujba de înmormântare va fi oficiată de Decanul de Windsor, iar accesul fotografilor sau a camerelor de luat vederi este interzis.

Sicriul în care se află trupul neînsuflețit al prințului Philip va fi și el mutat în locul de veci al soției sale, Regina Elisabeta a II-a.

Capela St. George datează din sec. al XVI-lea

Lucrările la capela istorică au fost începute în 1475 de regele Edward al IV-lea. Ea a fost finalizată cinci decenii mai târziu, de către regele Henric al VIII-lea, potrivit Sky News.

Capela se află în partea inferioară a Castelului Windsor și aparține Ordinului Jartierei. Tot aici este păstrată și sabia lui Edward al III-lea. El a trăit la Castelul Windsor în secolul al XIV-lea și a fost cel care l-a proclamat pe St. George protector al Familiei Regale.

În anii 1600, în timpul ocupației Roundhead din timpul Războiului Civil englez, capela a fost grav afectată, iar printre puținele obiecte salvate s-a numărat și sabia lui Edward al III-lea.

În interiorul capelei, pe latura de nord, se află Capela Memorială George al VI-lea, care este o anexă a Capelei St George. Aici va fi înmormântată Regina Elisabeta a II-a, alături de tatăl ei, regele George al VI-lea și de mama ei, regina Elisabeta. Sicriul Prințului Filip, aflat în prezent în Cavoul Regal, va fi mutat în capela memorială, astfel încât regina și soțul ei să se poată odihni împreună. De asemenea, în aceeași capelă se află și cenușa surorii Elisabetei, prințesa Margaret.

Regina Elisabeta a II-a a murit pe 8 septembrie, iar în cele 11 zile de ceremonii, zecii de mii de oameni au trecut pe la catafalcul suveranei pentru a-i aduce uin ultim omagiu.

10 5 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.