De ce afecțiune suferă Smiley. Celebrul artist a făcut totul public, ce i-au interzis medicii

Cântărețul a povestit prin ce trece
De ce afecțiune suferă Smiley. Celebrul artist a făcut totul public, ce i-au interzis medicii

De ce afecțiune suferă Smiley. Andrei Tiberiu Maria, pe numele de scenă Smiley, a făcut o dezvăluire tristă pentru fanii săi în această după-amiază. Artistul le-a transmis acestora că s-a ales cu o afecțiune care nu îi va mai da voie să urce pe scenă în următoarea perioadă.

De ce afecțiune suferă Smiley. Celebrul artist a făcut totul public, ce i-au interzis medicii

Smiley este unul dintre cei mai apreciați artiști din România. Melodiile compuse de el au ajuns de numărate ori pe primul loc în clasamentele muzicale de la noi.

De asemenea, cântărețul este recunoscut și pentru atmosfera specială pe care o creează la concertele sale. Iar în această perioadă, artistul avea o mulțime de evenimente pe care, din păcate a trebuit să le anuleze.

Motivul? O afecțiune care îl va ține departe de scenă și de studioul de înregistrări pentru o vreme. Mai mult, Smiley are interdicție din partea medicilor inclusiv de a vorbi.

Cântărețul a povestit totul pe rețelele de socialziare.

„Laringită acută. Pe scurt: repaos vocal total, tratamente de tot felul, aerosoli timp de 7 zile cel puțin. Fără concerte, fără ședințe la studio, fără înregistrări. Îmi cer scuze față de cei cu care trebuia să mă întâlnesc sau în fața cărora trebuia să cânt. Vorba cântecului: „Ne vedem noi!” doar când… ne vom putea și auzi! Aveți grijă de voi!”, a fost mesajul postat de Smiley pe Facebook.

Tudor Chirilă a trecut și el printr-o situație asemănătoare: „Sunt în plin proces de recuperare vocală, voi începe să cânt în curând”

Smiley nu este singurul artist care se confruntă cu o problemă din cauza căreia este nevoit să ia o pauză de la scenă. Și colegul lui de la Vocea României, Tudor Chirilă, a trecut recent printr-o situație asemănătoare.

Liderul trupei „Vama” a fost diagnosticat vara trecută cu edem pe una din corzile vocale. Deși a crezut că afecțiunea îi va trece în urma tratamentelor, el a ajuns în cele din urmă la bisturiu. A suferit o intervenție chirurgicală la un spital din Hamburg.

„Am ajuns într-un final la Hamburg la început de septembrie unde m-am operat și am început reeducarea vocală post operatorie. A fost greu de hotărât mai ales că tot vara asta a murit și doamna Duțescu, terapeutul vocal cu care am lucrat o viață de om. Așa că m-am trezit singur cu toate deciziile pe cap și cu niște filmări pe care trebuia să le termin. Apoi, cum spuneam, Hamburg. Am să mai vorbesc despre Hamburg și despre Mevoc Center și echipa pe care am întâlnit-o acolo. Am să scriu despre experiența asta în newsletter-ul meu. E mult de scris din atât de multe puncte de vedere: experiență medicală, experiență psihologică, învățare, cercetare, etc. E o școală de terapie vocală diferită, însă am avut surpriza să validez metoda doamnei Duțescu cu echipa din Germania, să confirm că tot ce am făcut cu ea a fost bine și că situația nu este neapărat consecința folosirii deficitare a vocii.

(…) Una peste alta, sunt în plin proces de recuperare vocală, voi începe să cânt în curând și aș vrea să vă amintesc că pe 18 noiembrie Vama are la Sala Polivalentă primul show din această toamnă. Să ne vedem cu bine și… să fie voce, vorba cuiva”, a fost mesajul postat de Tudor Chirilă pe rețelele de socializare, la începutul lunii trecute.

8.8 11 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.