De ce ar trebui să ai cel puțin o plantă în casa ta. Există o semnificație mult mai importantă decât ți-ai fi imaginat

Beneficiile sunt dovedite

Scris de: Daoud Andra

18 May. 2023

De ce ar trebui să ai cel puțin o plantă în casa ta. Există o semnificație mult mai importantă decât ți-ai fi imaginat

Plantele în ghiveci au numeroase beneficii concrete pentru o locuință, dar sunt și încărcate de semnificații. Pe lângă faptul că purifică aerul și măresc cantitatea de oxigen din casă, multe plante în ghiveci au simboluri puternice în cultura Feng Shui. De ce ar trebui să ai cel puțin o plantă în casa ta și care sunt cele care îți aduc cel mai mult noroc.

Specialiștii Feng Shui explică de ce ar trebui să ai cel puțin o plantă în casa ta

Potrivit principiilor Feng Shui, este esențial ca în fiecare locuință să existe cel puțin o plantă în ghiveci, care să însuflețească atmosfera și să purifice aerul. Multe plante sunt încărcate de semnificații în cultura orientală și se spune despre ele că au puterea de a transforma vibrațiile negative în vibrații pozitive.

Citește și: Plante care alungă țânțarii. Sunt perfecte pentru balcon sau grădină, îți vor fi un aliat de bază împotriva acestor insecte

În plus, plantele reprezintă conexiunea cu natura, de aceea ar fi bine să le avem în casă, mai ales dacă locuim la bloc. Printre alte beneficii susținute de principiile Feng Shui și nu numai se numără următoarele:

  • reduc anxietatea
  • îmbunătățesc calitatea aerului
  • ajută la concentrare
  • stimulează creativitatea
  • te fac mai responsabil (prin faptul că trebuie să ai grijă de ele)
  • te ajută să te relaxezi

Citește și: Plante otrăvitoare din grădină. Au o frumusețe aparte, nici nu ai bănui că sunt toxice. Trebuie să scapi imediat de ele

În funcție de ce efecte vrei să obții, poți alege plante care au efecte dovedite în purificarea aerului, precum planta de ananas. Dacă te interesează mai degrabă simbolistica plantelor în ghiveci, poți opta pentru unele care aduc norocul pe plan financiar sau amoros. Bambusul norocos și planta banilor sunt doar două exemple în acest sens.

Planta pe care nu e bine să o ții în casă
În fiecare casă ar trebui să existe cel puțin o plantă

Ce plante nu ar trebui să ai niciodată în casă

La polul opus, există o listă cu plante despre care se spune, tot în cultura Feng Shui, că nu sunt de bun augur. Acestea pot fi ținute afară, în grădină, pe balcon sau pe terasă, dar nu este bine să le ai în locuință.

Citește și: Plante care alungă tristețea. Îmbunătățesc starea de spirit și sunt ușor de îngrijit

Unele dintre ele sunt toxice, altele sunt asociate cu ghinionul, cu moartea, cu sărăcia și cu certurile. Printre plantele de care specialiștii Feng Shui recomandă să stăm departe se numără: cactusul, ficusul, hortensia, calele, garoafele, agavele, bumbacul, coronița lui Hristos, limba soacrei, lenadrul și plantele cățărătoare.

De asemenea, nu e bine să avem în casă flori uscate. Acestea sunt asociate cu ceva ce nu mai are viață, prin urmare nu sunt considerate a fi de bun augur pentru un spațiu pe care vrem să îl însuflețim.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Ce a descoperit Cristina Spătar după ce și-a făcut analizele
10 2 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *