De ce ar trebuie să speli separat prosoapele de bucătărie, de fapt. Mulți fac greșeală. Cât de des să le speli și la ce temperatură

Trebuie spălate zilnic sau nu?
De ce ar trebuie să speli separat prosoapele de bucătărie, de fapt. Mulți fac greșeală. Cât de des să le speli și la ce temperatură

Dacă până acum puneai la spălat toate prosoapele, cele de baie și bucătărie, de acum înainte nu vei mai face asta. Nu te-ai fi gândit niciodată care sunt riscurile într-o asemenea situație.

Ce se întâmplă dacă speli proasoapele la comun. Nu vei mai face asta

Conform unui curățător profesionist toate prosoapele de bucătărie trebuie spălate separat de orice alte lucruri. Dacă vei pune toate prosoapele la spălat, și cele de bucutărie, și cele de baie, e posibil să aibă loc o contaminare încrucișată. De ce? Pentru că prosoapele din bucutărie și cele din baie sunt folosite în scopuri diferite.

Cu siguranță întrebarea este acum: nu are mașina de spălat grijă de toate bacteriile? Ei bine, totul depinde de temperatura apei folosite în timpul spălării. Dacă folosești apă rece și puțin detergent de rufe prosoapele nu vor fi tocmai curate atunci când le scoți din mașină. De aceea, e bine ca prosoapele de bucătărie să fie spălate întotdeauna separat, doar pentru a te asigura că le speli la programul potrivit.

”Se recomandă spălarea zilnică a prosoapelor de bucătărie. Gândiți-vă la asta – aruncați prosoapele de hârtie după fiecare utilizare, nu-i așa? Este logic că ar trebui să vă spălați și prosoapele de vase în fiecare zi”, a declarat un cercetător al unei firme de detergenți.

Citește și – La ce temperatură se spală prosoapele de baie, de fapt. Trucul care le face moi și parfumate

Ce se întâmplă dacă nu speli prosoapele zilnic

Dacă nu speli prosoapele în fiecare zi experții au o veste bună: este puțin probabil ca acest lucru să provoace o problemă de sănătate imediată. Reutilizarea prosoapelor reprezintă o alegere ecologică care ajută la reducerea consumului de apă și energie.

Chiar și așa, nu înseamnă că prosoapele odată folosite sunt lipsite de germeni. De fapt, umede și calde ele oferă un mediu ideal pentru ca germenii și se dezvolte. Cheia este ca prosoapele să fie folosite de o singură persoană, nu împărțite.

„Cu cât prosoapele rămân mai mult timp umede, cu atât mai mult timp drojdiile, bacteriile, mucegaiurile și virușii rămân în viață și rămân active”, scrie medicul dermatolog Alok Vij, MD.

Cum se spală corect prosoapele

Pentru a fi spălate corect prosoapele este indicat să folosești un detergent lichid deoarece este mai blând. Optează pentru un program cu o temperatură de cel mult 60 de grade și evit produsele pentru albire, în cazul prosoapelor albe.

Citește și – Cum să speli prosoapele pentru a se menține moi și pufoase. Greșeala majoră pe care trebuie să o eviți

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Ce educație își dorește Amalia Enache să-i ofere fiicei sale
8 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *