De ce bărbații cer, de fapt, pauze în relații. Acesta este adevăratul motiv

Ce îi poate face pe bărbați să aibă nevoie de o pauză

Scris de: Daoud Andra

16 Nov. 2022

De ce bărbații cer, de fapt, pauze în relații. Acesta este adevăratul motiv

Există momente, în timpul relațiilor, când bărbații spun că vor să ia o pauză. Acest lucru poate duce la confuzii și frustrări pentru femei, însă o pauză nu înseamnă neapărat despărțirea definitivă. De ce cer unii bărbați pauze în relații și cum este posibil ca acestea să îi ajute atât pe ei, cât și pe femei.

De ce ajung bărbații să ceară pauze în relații

Vine un moment într-o relație când, chiar dacă pare că lucrurile merg mai bine ca niciodată, unul dintre parteneri spune că are nevoie de o „pauză”. Chiar dacă pentru mulți pauzele sunt doar un pretext pentru despărțire, însă vor să îndulcească puțin lucrurile, există și situații în care o pauză poate fi bine-venită.

Unii parteneri își dau seama că sunt suflete-pereche atunci când stau o perioadă despărțiți și reiau relația din punctul în care au lăsat-o. De cele mai multe ori, bărbații sunt cei care spun că au nevoie de o pauză. Psihologii specializați în relații afirmă că motivele pentru care bărbații ajung să ceară pauze în relații sunt multiple.

Citește și: Cum îți dai seama că are o amantă. Semnele care arată că te înșală

În primul rând, bărbații se pot speria de perspectiva unei căsătorii și a unei familii. Atunci când relația ajunge într-un punct în care este serioasă și femeia de lângă ei are anumite așteptări, bărbații pot intra în panică. Atunci când își proiectează în minte imaginea unei familii, își pot da seama că nu sunt pregătiți să facă acest pas și au nevoie de o pauză pentru a reflecta.

De ce barbatii cer de fapt pauze in relatii
Motivele pentru care bărbații cer pauze în relații pot fi multiple

Pauzele pot duce la despărțire?

Scenariul optimist este, desigur, acela în care în timpul pauzei bărbatul care a cerut-o își dă seama că nu poate sta fără femeia respectivă și se împacă. De multe ori, lucrurile merg mai bine după o pauză, iar partenerii se valorizează mai mult și ajung să aprecieze mai mult ceea ce au.

Există însă și cazuri în care pauza este doar un pretext pentru o despărțire propriu-zisă. Unii bărbați nu au curajul să pună punct brusc relației și încearcă să facă trecerea mai lină, cerând o pauză. Motivele sunt diverse: fie nu vor să își rănească partenera, fie se tem de cum ar putea reacționa sau de răspunsul ei cu privire la despărțire.

Citește și: De ce o femeie înșală, de fapt. Cel puțin 6 motive pentru care ajunge să fie infidelă

În aceste cazuri, bărbații pot cere o pauză în relație, sperând că lucrurile se vor stinge de la sine și sentimentele se vor estompa fără să provoace prea multă suferință iubitelor. În orice caz, indiferent care ar fi motivul pauzei, dacă cei doi decid să se împace și să reia relația din punctul în care au lăsat-o, trebuie să fie foarte hotărâți.

A trece peste o pauză sau o despărțire și a relua legătura presupune asumare din partea ambilor parteneri. Dacă cel care a fost lăsat baltă poate trece peste această experiență fără resentimente, sunt șanse ca relația să funcționeze bine în continuare. Dacă te împaci cu partenerul sau cu partenera, dar îi reproșezi tot timpul că a vrut să se despartă de tine, lucrurile nu au cum să funcționeze.

8 2 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.