De ce o femeie înșală, de fapt. Cel puțin 6 motive pentru care ajunge să fie infidelă

Din ce motive poate ajunge o femeie să fie infidelă?

Scris de: Daoud Andra

10 Nov. 2022

De ce o femeie înșală, de fapt. Cel puțin 6 motive pentru care ajunge să fie infidelă

Despre infidelitatea în cuplu s-a discutat mult, iar subiectul generează de fiecare dată ample dezbateri. Psihologii specializați în relații au încercat, de-a lungul timpului, să găsească o explicație pentru acest fenomen. Motivele care le împing pe femei să fie infidele sunt diferite de cele care îi fac pe bărbați să calce strâmb. De ce o femeie înșală, de fapt, și de unde pornește infidelitatea.

De ce o femeie înșală, atunci când este într-o relație

Chiar dacă se află într-o relație de lungă durată sau de puțin timp, o femeie poate fi tentată să își înșele partenerul de viață. Motivele pentru care femeile au aventuri sunt diverse și pornesc, spun psihologii, de la anumite nevoi neîmplinite din relație. Atunci când o femeie nu se mai simte valorizată în relație, când nu este satisfăcută sau când pur și simplu întâlnește ceva mai bun, ea poate fi infidelă. Iată 6 motive pentru care o femeie ajunge să înșele!

Nu se mai simte iubită

În orice cuplu intervine, la un moment dat, monotonia. Multe femei se plâng că nu mai sunt iubite, apreciate și valorizate de partener. Când se întâmplă acest lucru, primul pas este să comunice problemele cu soțul sau iubitul. Însă dacă femeia întâmpină rezistență sau nu vede nicio schimbare din partea bărbatului, ajunge să își caute validare în altă parte.

Citește și: Psiholog Radu Leca, despre infidelitatea din căsnicii. Ce caută bărbații și femeile la un amant sau la o amantă, de fapt: „Nu există un profil al amantei, există un profil al dorințelor” EXCLUSIV

Are un partener abuziv

Șantajul emoțional, agresivitatea sau lipsa de siguranță în relație pot determina o femeie să își găsească alinarea în altă parte. Psihologii spun că femeile care sunt în astfel de relații tind să își găsească un alt partener, care să le ajute să iasă din relația toxică. Femeia poate vedea amantul ca pe un potențial salvator, care să o ia din acea relație în care nu își mai dorește să fie.

Nu mai este satisfăcută

Atunci când partenerul nu o mai mulțumește în intimitate, o femeie poate încerca să compenseze în altă parte. Rutina își spune cuvântul în orice relație și poate afecta legătura intimă dintre soți. În situația în care lucrurile nu se rezolvă prin comunicare, partenerii pot căuta în altă parte ce nu au acasă.

De ce o femeie insala de fapt 1
Motivele pentru care o femeie este infidelă sunt diverse

Atracția și curiozitatea

Chiar dacă este într-o relație fericită, o femeie se poate simți, la un moment dat, atrasă de un alt bărbat. Motivul pentru care poate alege să dea curs tentației are legătură cu o curiozitate anume, cu dorința de a încerca ceva nou și de a-și condimenta viața.

Fantezii care nu pot fi puse în practică în relație

Orice om, indiferent că este femeie sau bărbat, are anumite dorințe și gânduri pe care îi poate fi greu să le comunice partenerului. Atunci când se întâmplă acest lucru, oamenii încearcă să își satisfacă acele curiozități în afara relației, sperând că aceasta nu va avea de suferit.

Dorința de validare

În viața fiecărei femei vine un moment când are impresia că îmbătrânește și că își pierde din farmec. Pentru a-și recăpăta încrederea în sine, femeia poate avea nevoie să cucerească pe cineva nou. În acest fel, ea își demonstrează să este în continuare atrăgătoare.

 

9.6 5 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.