De ce boală suferea Roberto Cavalli. Creatorul de modă a murit la 83 de ani

A murit Roberto Cavalli

Este doliu uriaș în lumea modei! Roberto Cavalli, celebrul creator de modă italian, a încetat din viață la vârsta de 83 de ani! Designerul și-a dat ultima suflare în locuința sa din Florența. Acesta se lupta de ani buni cu o boală cumplită. Iată de ce afecțiune suferea!

A murit Roberto Cavalli la vârsta de 83 de ani. De ce boală suferea creatorul de modă

Roberto Cavalli a murit vineri, pe data de 12 aprilie 2024. Celebrul creator de modă italian și fondator al casei de modă omonime s-a stins din viață la vârsta de 83 de ani.

Roberto Cavalli era bolnav de ani bun, dar nu se știe cu exactitate de ce afecțiune suferea. Însă, presa din Italia speculează că designerul ar fi avut cancer. Alături de el în ultimele ore, ca și în ultimii cincisprezece ani, a fost partenera sa de viață, Sandra Nilsson.

Lasă în urmă șase copii

Creatorul de modă italian lasă în urmă sa nu mai puțin de șase copii, dintre care ultimul s-a născut în urmă cu aproximativ un an. Este vorba despre Giorgio. El a primit numele după bunicul său, după cum mărturisea Roberto Cavalli anul trecut.

”Sandra se descurcă bine. Copilul, care s-a născut acum o săptămână chiar aici în Florența. Este frumos și a fost foarte emoționant să-l văd imediat după ce s-a născut.

Numele lui este Giorgio, ca și bunicul său, tatăl meu… pe care naziștii l-au împușcat în masacrul de la Cavriglia, când aveam patru ani.”, a declarat designerul, potrivit celor de la The Sun.

Creatorul de modă mai are cinci moștenitori din două mariaje anterioare. Mai exact, el îi are pe Tommaso și Cristina din prima căsătorie cu Silvanella Giannoni, care a durat între 1964 și 1974.

De asemenea, Roberto Cavalli îi mai are și pe Robert, Rachele și Daniele, toți proveniți din mariajul cu fostul model Miss Europa Eva Maria Duranteer.

Citește și Premieră la Bucharest Fashion Week 2024. Ce creații vei putea admira la primul eveniment internațional de modă din România!

Drama prin care a trecut Roberto Cavalli

Roberto Cavalli a fost, fără îndoială, unul dintre cei mai mari creatori de modă din întreaga lume. Primii pași în carieră i-a făcut în anul 1970, când a brevetat o tehnică de imprimare pe piele și a început să creeze patchwork-uri de materiale și culori.

Însă, viața sa nu a fost tot timpul roz. În urmă cu ceva timp, creatorul de modă dezvăluia că tatăl său a fost ucis de naziști în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

”Tatăl meu a fost împușcat de germani în iulie 1944, într-un raid la Castelnuovo dei Sabbioni. Era geodez, lucra la o mină din Valdarno… Nu am vorbit până la 18 ani. Dar viața a fost bună cu mine [și am fost] răsplătit… pentru tot.”

Citește și Povestea de viață a creatorului de modă Giorgio Armani. Cine va moșteni averea impresionantă pe care a adunat-o!

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Ameri Nasrin, despre o participare la Asia Express
8 2 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *