De ce cade părul toamna. Ce de făcut, de fapt

Cauzele pentru care pică părul toamna.
De ce cade părul toamna. Ce de făcut, de fapt

Odată cu debutul sezonului de toamnă nu este surprinzător să vezi că pierzi mai mult păr sub duș decât în mod normal. Așa cum sănătatea pielii tale este ciclică în funcție de schimbarea anotimpurilor, la fel și căderea părului. De aceea, probabil o vei resimți mai acută în timpul toamnei.

De ce cade părul toamna. Remedii naturiste

Căderea excesivă a părului în timpul iernii se datorează în mare parte aerului uscat din exterior, care aspiră toată umezeala de pe scalp și îl face uscat. Un scalp uscat duce la păr uscat, care, la rândul său, are ca rezultat deteriorarea, ruperea și căderea lui. Scalpul uscat duce, de asemenea, la mătreață, ceea ce poate duce la mâncărime.

Aceste lucruri împreună cu aerul rece, pot provoca o cantitate semnificativă de cădere a părului în timpul toamnei. Iată ce este de făcut pentru a remedia această afecțiune.

Masaje cu ulei

Nu există nimic mai bun ca un masaj al scalpului pentru părul uscat. Acest lucru ajută la stimularea circulației sângelui către scalp, ceea ce ajută la întărirea foliculilor de păr din interior.

Încălzește 2-3 lingurițe de ulei de măsline sau ulei de migdale și masează-l încet pe scalp pentru a-l ajuta să pătrundă adânc în rădăcinile părului. Pentru o hidratare profundă, poți aplica uleiul și pe lungimea părului. Pe lângă faptul că lasă părul mătăsos, masajele cu ulei sunt o modalitate excelentă de a oferi părului și scalpului vitaminele necesare pentru a lupta împotriva vântului. Masajul părului cu ulei este esențial pentru a-i menține puterea și strălucirea, pentru a îmbunătăți circulația sângelui și pentru a asigura hrănirea cuticulelor.

De ce cade părul toamna. Ce e indicat să faci

Urmează o dietă sănătoasă

Dietele nesănătoase, împreună cu lipsa de vitamine esențiale, minerale și alți nutrienți pentru păr din dieta zilnică pot duce la căderea părului. Vitamina A stimulează producția sănătoasă de sebum la nivelul scalpului, vitamina E stimulează circulația sângelui în scalp, iar vitamina B ajută la menținerea sănătății părului. Dieta săracă, împreună cu deficiențele nutriționale, inhibă capacitatea corpului de a crea noi foliculi de păr. Consumă zilnic suficiente mese verzi și proteine, așa cum este necesar pe vreme rece. Consumul de carne slabă, caș, pește, soia sau alte proteine ​​promovează creșterea părului și ține sub control căderea acestuia.

În plus, apa este poțiunea magică de care ai nevoie pentru a rămâne hidratată din interior în această vreme uscată de iarnă. Bea multă apă și menține părul bine hidratat. Acest lucru va preveni vârfurile despicate și părul fragil, hrănind părul strălucitor.

Utilizează produsele potrivite în funcție de tipul tău de păr

Alegerea produsului potrivit, care se potrivește nevoilor părului tău este o parte esențială pentru a preveni căderea părului. De exemplu, daca ai părul uscat, alege produse care ofera hidratare în profunzime.

Hidratarea cu un balsam hrănitor este un pas cheie în rutina de îngrijire a părului, care este omis des. Este de fapt cel mai important pas toamna. Balsamul face minuni pe stratul exterior al părului și ajută cuticulele să arate sănătoase.

În plus, o mască de păr cu hidratare profundă este o modalitate excelentă de a preveni uscarea acestui. Măștile naturale de casă pentru îngrijirea părului toamna conduc la un păr strălucitor și pot fi aplicate o dată sau de două ori pe săptămână.

Pentru a începe cu îngrijirea părului acasă, ia un piure de banană, un ou și amestecă bine pentru a forma o pastă. Adaugă câteva picături de lămâie cu o capsulă de vitamina E și amestecă totul foarte bine folosind un blender. Aplică această pastă de la rădăcini până la vârfuri și lasă masca să acționeze 30 de minute, apoi spală părul normal cu șampon.

Citește și îngrijirea părului uscat și deteriorat. 4 produse care nu trebuie să îți lipsească, se observă imediat diferența

 

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
De ce nu se mai implică Larisa Udilă în proiecte TV
10 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *