De ce crapă cozonacii la copt. Greșeala pe care o fac multe gospodine, de asta nu cresc mari și pufoși

Ține cont de aceste sfaturi și vei obține niște cozonaci perfecți!
De ce crapă cozonacii la copt. Greșeala pe care o fac multe gospodine, de asta nu cresc mari și pufoși

Au mai rămas aproximativ două luni până la sosirea sărbătorilor de iarnă. Crăciunul și Anul Nou sunt celebrate cu fast la noi în țară. Ca în fiecare an, în acea perioadă, gospodinele pun multe bunătăți pe mese, iar printre ele se numără și cozonacii. Însă, nu tuturor românilor le ies perfect. Spre exemplu, unora li se crapă la copt. Ți s-a întâmplat și ție asta? Iată unde ai greșit!

Motivul pentru care cozonacii se crapă la copt

De sărbători, cozonacii sunt nelipsiți de pe mesele românilor. Aromați, pufoși, cu nucă și cacao, ei sunt îndrăgiți atât de cei mici, cât și de adulți. Pentru a-i prepara ca la carte, însă, trebuie să respecți cu sfințenie anumite reguli pe care doar cofetarii cu experiență le cunosc.

Probabil că ți s-a întâmplat de multe ori să ți se crape cozonacii la copt, nu-i așa? Ei bine, nu te îngrijora, nu ești singurul căruia i s-a întâmplat asta. De fapt, multe gospodine se confruntă cu această problemă.

Cum să obții niște cozonaci pufoși și necrăpați

Noi am aflat cum poți să te bucuri de cozonaci pufoși și necrăpați. Este simplu, trebuie doar să urmezi câteva instrucțiuni. În primul rând, cofetarii spun că este foarte important să nu pui prea multă drojdie în aluat.

Pune doar cantitatea indicată pe pachet. De asemenea, ai răbdare ca aluatul să crească suficient, deci nu te grăbii să-l introduci în cuptor. Ideal este să-l lași să crească circa o oră și abia apoi să-l așezi frumos în tavi. Dacă vei introduce aluatul necrescut în cuptorul cald, cozonacii vor crăpa.

Citește și Ce puneau bunicile în aluatul de cozonaci ca să iasă galbeni și pufoși. Ingredientul secret. Puține gospodine știu!

Alte sfaturi pentru cozonaci perfecți

Cofetarii te mai sfătuiesc să ai grijă și la umplutură. Potrivit acestora, foaia de aluat nu trebuie să fie foarte subțire. În caz contrar, umplutura va ieși la suprafață.

În plus, aluatul trebuie uns cu galbenuș de ou înainte de a fi introdus în cuptor. De asemenea, specialiștii susțin că nu este bine să deschizi ușa cuptorului în timpul coacerii cozonacilor. Aceasta se deschide doar la final.

Citește și Cât timp se lasă aluatul de cozonac la dospit, de fapt. Secretul Gabrielei Cristea pentru a obține cozonaci pufoși și savuroși!

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
8.3 3 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *