De ce e mai bună, de fapt, Coca-Cola la sticlă. Există o explicație științifică

Cea mai populară băutură răcoritoare cunoscută azi a fost, inițial, concepută ca băutură medicinală și se recomanda să fie consumată cu măsură.
De ce e mai bună, de fapt, Coca-Cola la sticlă. Există o explicație științifică

Coca Cola a fost inițial recomandată ca un preparat medicinal, pentru stările de oboseală sau letargie. Acum este poate cea mai cunoscută băutură răcoritoare. Dar pentru că a devenit o băutură atât de populară, a început să fie vândută și în recipiente de plastic sau doze de aluminiu. Iată de ce e mai bună, de fapt, Coca-Cola la sticlă.

Ce conține Coca Cola

Există multe mărci pe piață, dar rețeta generală include zahăr, uleiuri de citrice, vanilie, scorțișoară și o aromă acidă. Desigur, cheia se află în apa carbogazoasă și sunt incluși coloranți și conservanți.

Acum, deși este consumată ca băutură răcoritoare, știm că nu ar trebui să o consumăm în exces. Pe de o parte din cauza conținutului mare de zahăr. Dar pe de altă parte din cauza cofeinei care ne poate dăuna în cantitate prea mare.

Pe de altă parte, substanțele acide din aceste tipuri de băuturi răcoritoare sunt responsabile de îndepărtarea ruginii sau de albirea gresiei din baie. Bineînțeles că nu îți dorești asta în stomac în fiecare zi.

De ce e mai bună, de fapt, Coca-Cola la sticlă. Motivul surprinzător

O doză de Cola nu îți potolește setea, dar îți dă un impuls atunci când ziua devine grea. Este în regulă dacă bei puțin din când în când, dar este de preferat să nu-i dai  copilului tău, deoarece poate cauza probleme serioase celor mici.

Dar, dacă vrei să te bucuri de efectul revigorant al sucului, iată câteva motive pentru care ar trebui să în cauți pe cel ambalat în recipient de sticlă și nu de palstic.

Aparent, Cola are un gust mai bun într-un recipient de sticlă. Iar pentru asta există o explicație științifică.

Explicația științifică

Știința a studiat factorii care influențează gustul băuturii: expunerea la căldură, lumina soarelui, timpul de depozitare și chiar ambalajul acesteia. Există tot felul de reacții chimice care pot afecta această băutură.

Când alegi băutura la doză, aluminiul are un polimer care absoarbe o mare parte din aroma de zahăr a sucului. În plus s-a detectat o parte din aroma de metal în băutură; daca îl cumperi într-o sticlă de plastic, gustul este mai dulce deoarece lichidul este impregnat cu acetaldehida.

Așadar, sticla păstrează mai bine calitățile băuturii, deoarece interacționează mai puțin cu oxigenul și este mai puțin poroasă decât alte materiale. Așadar, acea aromă clasică de Cola rămâne aproape intactă, potrivit viviendoencasa.mx.

9 2 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.