La ce temperatură se coace crema de zahăr ars. Greșeala pe care o fac adesea gospodinele

La ce temperatură se coace crema de zahăr ars. Crema de zahăr ars este alegerea perfectă a celor care nu vor să petreacă prea mult timp în bucătărie, pentru a prepara ceva dulce
La ce temperatură se coace crema de zahăr ars. Greșeala pe care o fac adesea gospodinele

La ce temperatură se coace crema de zahăr ars, unul dintre cele mai apreciate deserturi. Rețeta de cremă de zahăr ars nu este greu de făcut, însă dacă nu urmați toți pașii necesari, aceasta nu capătă textura corectă, pentru a o consuma. Vă prezentăm mai jos ingredietele de care aveți nevoie, dar și modul de preparare. Iată la ce temperatură se coace crema de zahăr ars.

La ce temperatură se coace crema de zahăr ars

Crema de zahăr ars este alegerea perfectă a celor care nu vor să petreacă prea mult timp în bucătărie, pentru a prepara ceva dulce. Ei bine, rețeta este simplă, nu aveți nevoie de prea multe ingrediente, iar modul de preparare este extrem de lejer.

Puteți afla mai jos de unde provine crema de zahăr ars, care este temperatura potrivită pentru coacere, dar și o rețetă pe care o puteți prepara în mai puțin de două ore.

Crema de zahăr ars se poate obține din ouă, zahăr și lapte. Desertul s-a răspândit foarte ușor și asta pentru că are un gst deosebit și ai nevoie de doar 3 ingrediente esențiale pentru preparare.

Crema de zahăr ars poate fi ornată cu frișcă sau vanilie, sau poate fi consumată pur și simplu, fără a mai adăuga ceva .

Prima rețetă de cremă de zahăr ars sau cum se spune în engleză și franceză, „ Crème brûlée”, a devenit cunoscută datorită apariției în cartea de bucate denumită „ Cuisinier royal et bourgeois”, scrisă de François Massialot, tocmai în anul 1691.

Citește și rețeta de prăjitură cu prune și cremă de mascarpone

Sfaturi pentru a prepara crema de zahăr ars

După ce ați pregătit crema de zahăr ars și ați așesat-o într-o cratiță, aceasta trebuie coaptă mai întâi la bain- marie și apoi o băgați al cuptor. Pentru ca aceasta să fie coaptă la bain-marie, trebuie să puneți crăticioara într-o altă tavă cu apă rece.

Aprindeți cuptorul la 200 de grade pentru a se încălzi, iar atunci când băgați crema de zahăr ars la cuptor, setați temperatura la 160-170 de grade.

Rețetă simplă de cremă de zahăr ars

Ingrediente

 • lapte (un litru)
 • 8 ouă
 • sare (un vârf de cuțit)
 • zahăr tos fin (150 g pentru crema de ouă, 150 g pentru caramel)
 • semințele de la o păstaie de vanilie.

Mod de preparare. La ce temperatură se coace crema de zahăr ars

Pentru început topiți zahărul pentru crema de ouă și lapte. Pentru asta, aveți nevoie de o cratiță de metal, cu un volum de 3 sau 4 litri, pentru a intra ușor în cuptor.

Se pune zahărul în cratiță, la foc mic și se topește, până când vom obține o nuanță aurie. Mestecați din când în când, pentru a nu se arde zahărul. După ce acesta s-a topit complet, stingeți focul și mișcați cratița, astfel încât caramelul format să se afle pe jumătate din pereții acesteia. Apoi puneți tava deoparte, până se va răci caramelul.

Separarea compoziției

 • Al doilea pas este legat de prepararea compoziției pentru crema de caramel cu ouă și lapte. Puneți ouăle într-un vas, peste care adăugați sarea, zahărul și semințele păstăii de vanilie.
 • Mixați la viteză medie, timp de aproximativ 3-4 minute. Apoi adăugați laptele rece și continuați să mixați la viteză medie încă un minut.
 • Urmează fierberea cremei de zahăr ars, care este un pas foarte important.
 • Se toarnă compoziția de ouă în cratița cu caramelul rece.
 • Apoi o așezați într-o altă cratiță, de dimensiuni mai mari.
 • Această a doua cratiță trebuie să fie umplută cam jumătate, cu apă rece.
 • Băgați crema în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius și o fierbeți timp de aproximativ 50-60 de minute.
 • Opriți cuptorul și lăsați crema, încă 10 minute în cratița care avea apă rece. După acest interval de timp, scoateți și lăsați să se răcească complet. Abia după ce s-a răcit se pune în frigider peste noapte.
 • La final, răsturnați crema pe platou. Dar cum faciți acest lucru corect?
 • Înainte să răsturnați propriu-zis crema din cratiță, cu ajutorul unui cuțit, se desprinde crema de pe marginile acesteia. Alexeți un platou potrivit, îl așezați deasupra cratiței cu crema, iar dintr-o mișcare foarte rapidă, răsturnați crema pe platou. Poftă bună!
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.