De ce este bine să ne machiem și când mergem la piscină. Claudia Preduca, make-up artist, dezvăluie secretele pe care nimeni nu le știe. EXCLUSIV

Claudia Preduca, make-up artist, despre machiajul la piscină: “Nu consider deloc că este o greșeală”
De ce este bine să ne machiem și când mergem la piscină. Claudia Preduca, make-up artist, dezvăluie secretele pe care nimeni nu le știe. EXCLUSIV

Unele femei consideră că nu pot purta machiaj atunci când merg la piscină, în timp ce altele aleg să folosească produse cosmetice chiar și atunci când se relaxează. Chiar dacă consideram că este greșit să aplicăm make-up, în zilele de vară, când îmbrăcăm costumul de baie, se pare că mitul a fost demontat! Claudia Preduca, make-up artist, a explicat, în exclusivitate pentru Ego.ro, de ce această alegere ar fi, de fapt, una bună.

”Machiajul este o barieră între tenul nostru și soluțiile din apă”

Claudia Preduca a punctat că putem purta machiaj atunci când mergem la piscină, mai ales că poate acționa ca un strat protector împotriva clorului. Totuși, trebuie să respectăm anumite reguli. Este necesar să folosim produse rezistente la apă și să nu exagerăm.

Ego.ro: Bună, Claudia! Aș vrea să vorbim puțin despre machiajul purtat la piscină sau la mare. Este o greșeală?

Claudia Preduca: Nu consider deloc că este o greșeală, mai ales când vine vorba de piscină. Știm cu toții că apa de piscină conține clor, iar dacă purtăm machiaj poate fi ca un strat protector împotriva acestuia pentru pielea noastră. Bineînțeles, trebuie să purtăm machiaj waterproof.

Crezi că tenul nostru are de suferit dacă alegem să ne machiem în astfel de locuri?

Claudia Preduca: La fel cum spuneam mai sus, nu. Din contră, consider că machiajul este o barieră între tenul nostru și soluțiile din apă.

Ce produse putem să folosim la piscină

Totuși, ce fel de produse ar trebui să folosim dacă alegem să ne machiem la piscină?

Claudia Preduca: Ar trebui să folosim produse rezistente la apă și cât mai puține. Un fond de ten, eventual rimel.

Acum există și produse care ne protejează împotriva soarelui și sunt pigmentate. Putem înlocui fondul de ten vara cu ele?

Claudia Preduca: Cu siguranță! Există foarte multe fonduri de ten cu acoperire light, care ne oferă în același timp și protecție împotriva soarelui.

Ce sfaturi ai pentru femeile care nu renunță la machiaj atunci când merg la piscină sau la mare?

Claudia Preduca: Să folosească doar strictul necesar și, bineînțeles, dacă fondul de ten nu conține SPF să nu uităm să îl aplicăm.

Claudia Preduca
Claudia Preduca

Recomandă un rimel rezistent la apă

Putem să folosim rimel rezistent la apă sau apelăm la gene false sau gene fir cu fir? Care este cea mai bună alegere?

Claudia Preduca: Nu am găsit momentan niște gene care să fie rezistente la apă, iar genele fir cu fir, din câte știu, necesită o îngrijire mai specială, așa că din punctul meu de vedere cea mai bună alegere este rimelul rezistent la apă.

Ne mai bronzăm într-un mod uniform pe chip atunci când purtăm machiaj?

Claudia Preduca: În mod normal te poți bronza, nu are legătură machiajul, dar dacă folosim o bază cu protecție solară, iar apoi aplicăm și un fond de ten cu SPF, va fi mult mai greu să ne bronzăm.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Familia Măruță se pregătește pentru un nou film, după succesul înregistrat de "Tati part-time"
3 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *