De ce este bine să pui iaurt în pământul florilor. Secretul celor mai iscusiți grădinari

Puțini sunt cei care știu că iaurtul poate fi utilizat și în alte moduri. Iată de ce este bine să pui iaurt în pământul florilor.
De ce este bine să pui iaurt în pământul florilor. Secretul celor mai iscusiți grădinari

Plantele au nevoie de atenție și de o îngrijire specială pentru a fi sănătoase. Dar pentru asta nu este nevoie neapărat să folosim îngrășăminte chimice sau produse pe care le găsești în magazinele de grădinărit. Poți folosi ceva ce ai la îndemână, chiar în bucătăria ta. Iată de ce este bine să pui iaurt în pământul florilor.

Iaurtul este un aliment versatil şi poate fi utilizat în numeroase moduri.  Este unul dintre produsele din bucătărie pe care grădinarii profesioniști îl folosesc adesea pentru întreținerea plantelor. Fiind un produs lactat, rezultat al fermentației bacteriene a laptelui, acesta va menține plantele strălucitoare și sănătoase.

Iată de ce este bine să adaugi iaurt în pământul pentru flori. Cinci trucuri pe care nu le știai și care vor face ca plantele tale să arate mereu frumoase și sănătoase.

De ce este bine să pui iaurt în pământul florilor. Bun împotriva bolilor fungice

Pune o lingură de iaurt simplu și o cană de apă într-o sticlă cu pulverizator și pulverizează această soluție pe frunzele plantelor tale pentru a le proteja împotriva bolilor fungice.

Îmbunătățește fertilitatea solului

Dacă întinzi iaurtul în interiorul compostului și îl acoperi cu rumeguș și cu frunze, acesta va îmbunătăți fertilitatea solului, pe lângă creșterea numărului de microorganisme.

De ce să adaugi iaurt în pământul florilor. Este îngrășământ organic natural

Poți folosi iaurtul ca îngrășământ organic natural, deoarece va oferi solului azot și fosfor fără a lăsa urme dăunătoare. Doar amestecă-l cu apă, în raport de 50/50 și toarnă-l în jurul rădăcinilor o dată sau de două ori pe lună.

Iaurtul adăugat în pământul pentru flori, mediu bun pentru mușchi

Iaurtul este unul dintre cele mai bune medii pe care le poți folosi pentru a crește mușchi. Trebuie doar să amesteci o cană de iaurt cu două linguri de mușchi într-un blender până obții o pastă groasă. Apoi toarnă compoziția unde vrei să crească, udând suprafața în mod regulat.

De ce să adaugi iaurt în pământul florilor. Eficient pentru plantele tale citrice

Aplică o cană sau două de iaurt simplu în jurul bazei oricărei plante de citrice pe care o ai, în timpul sezonului de creștere. Fă asta o dată la patru până la șase săptămâni pentru a ajuta planta să crească puternică și sănătoasă, arată panoramaweb.com.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Câte diplome are Ramona Olaru, de fapt
9.6 20 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *